Linnavalitsus esitas volikogule 2020. aasta eelarve eelnõu

Priscilla Õmblus
Copy
Linnapea Madis Timpson andis neljapäeval volikogule üle järgmise aasta linnaeelarve eelnõu, mille kogumaht on 35,36 miljonit eurot. Tema sõnul on tuleval aastal kõige tähtsam laste ja noortega seonduv.
Linnapea Madis Timpson andis neljapäeval volikogule üle järgmise aasta linnaeelarve eelnõu, mille kogumaht on 35,36 miljonit eurot. Tema sõnul on tuleval aastal kõige tähtsam laste ja noortega seonduv. Foto: Marko Saarm

Viljandi meer Madis Timpson andis neljapäeval volikogule üle järgmise aasta linnaeelarve eelnõu, mille kogumaht on 35,36 miljonit eurot. Maksutulu oodatakse 15,4 miljonit eurot, mida on 1,3 miljoni võrra enam kui tänavu.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on tuleval aastal endiselt tähtis laste ja noortega seonduv. "Plaanime tõsta lasteaiaõpetajate abide ja assistentide, huvikoolide õpetajate ning üldhariduskoolide ringijuhtide palkasid kuus protsenti. Ülejäänud palgafond kasvab keskmiselt kolm protsenti. Lisaks on ette nähtud 200 000 eurot lasteasutuste juurde viivate tänavate ja kõnniteede parandamiseks," ütles linnapea.

Erinevate objektide rekonstrueerimiseks ja muudeks investeeringuteks on kavandatud 7,36 miljonit eurot, millest 3,26 miljonit planeeritakse saada toetuste kaudu.

Tuleva aasta suurim investeeringuobjekt on Vabaduse platsi ja kesklinna tänavate ajakohastamine, milleks kulub 3,75 miljonit eurot ehk üle poole kogu investeeringuteks mõeldud summast.

Sellele järgnevad Krõllipesa lasteaia Mängupesa õppehoone rekonstrueerimine 1,8 miljoni euroga, Leola tänav 12a sotsiaalmaja rekonstrueerimine 400 000 euroga ning 330 000 eurot Järveotsa kvartali arendamiseks.

Linnaeelarve kogumahust moodustavad kõige suurema osa haridusvaldkond 14,6 miljoni euroga, vaba aeg, kultuur ja religioon 3,7 miljoni euroga ning valitsussektori teenused 2,6 miljoni euroga.

Viljandi 2020. aasta eelarve projektiga saab lähemalt tutvuda siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles