Märt Israel: valiti õige mees

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppev aasta oli Märt Israelil edukas, aga ees seisab veel tähtsam hooaeg.
Lõppev aasta oli Märt Israelil edukas, aga ees seisab veel tähtsam hooaeg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti aasta parima meessportlase nominentide sekka arvatud kettaheitja Märt Israel tunneb valituks osutunud kolleegi Gerd Kanteri üle rõõmu. Tunnustuseks peab Karksi valla mees sedagi, et ta ise valitatavate hulka arvati.

Oma sportlasetee edukaima hooaja seljataha jätnud Märt Israel ütles, et oli olnud juba enne teisipäevase otsuse teatavaks tegemist kindel: aasta parimaks nimetatakse just maailmameistrivõistlustelt hõbemedali teeninud Gerd Kanter. «Ütlesin seda varasemates intervjuudeski. Kristjani sai õige mees,» lausus ta, ent tunnistas, et tema jättis seekord parimate selgitamiseks hääle andmata.

Tänavu Daegus peetud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel neljanda koha saanud, üliõpilaste maailmamängudel ehk universiaadil kuldmedali pälvinud ning kevadel isikliku kettaheite tippmargi 66.98-ni nihutanud Märt Israel nimetas oma hooaega läbimurdeks maailma kettaheitjate eliiti.

«Maailmameistrivõistlustelt teenitud kõrge koht on küll kaalukam kui univer­siaad, ent kuldmedal on ikkagi väga armas,» võrdles 28-aastane atleet oma kaht tänavust suursaavutust. «Oli väga hea hooaeg, aga ees seisab veel tähtsam, olümpia-aasta,» lisas ta.

Tuleva aasta augustis peetavate Londoni olümpiamängude osavõtunormi täitnud Märt Israeli jutu järgi hakkab ta eelseisvaks suveks põhja laduma märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles