Maaelu edendaja nominent. Barrelstar – väike ettevõte, kus tehakse suuri tünne

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Barrelstari juhataja Kuldar Helü tegi esimese kümblustünni 2010. aastal. Kolm aastat hiljem alustas ta selles vallas ettevõtjana.
Barrelstari juhataja Kuldar Helü tegi esimese kümblustünni 2010. aastal. Kolm aastat hiljem alustas ta selles vallas ettevõtjana. Foto: Marko Saarm

Võhma endise lihakombinaadihoone ühes osas valmivad kümblustünnid. Selle niši on leidnud kuueaastane osaühing Barrelstar. «Esimese tünni tegin 2010. aasta sügisel,» lausub ettevõtte juhataja Kuldar Helü. «Järgmisel aastal hakkasin ettevõtluse mõtteid mõlgutama.»

Firma registreerimiseni jõudis ta 2013. aastal ja pole seda kahetsenud. Kümblustünnide järele nõudmist on ja ettevõttel läheb hästi. Seda näitab Helü sõnul ka käive, mis on viimaste aastate jooksul kasvanud peadpööritava kiirusega. 2016. aastal oli see 127 000 eurot, 2017. aastal 238 000, mullu juba 396 000 eurot ja sel aastal prognoositakse 550 000 euro suurust käivet.

«Me ei ole nende aastate jooksul kunagi negatiivsesse kasumisse langenud,» märgib juhataja. «Aga me pole pidanud tegema ka suuri investeeringuid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles