Maaelu edendaja nominent. Maakivist hoolitseb, et vanu asju hinnataks

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Üks osaühingu Maakivist läinud suve suuremat tähelepanu leidnud töö oli Viljandi Pauluse kiriku peatrepi renoveerimine. Esiplaanil juhatuse liige Hardi-Sander Luik.
Üks osaühingu Maakivist läinud suve suuremat tähelepanu leidnud töö oli Viljandi Pauluse kiriku peatrepi renoveerimine. Esiplaanil juhatuse liige Hardi-Sander Luik. Foto: Elmo Riig

Osaühingu Maakivist meistrid soovivad säilitada ja levitada traditsioonilisi, aastasadu kasutatud ehitusviise. Ettevõtte tööde loetelust leiab Viljandi ordulossi ja Tarvastu ordulinnuse varemed, Pauluse kiriku eri osad, Tallinna linnamüüri restaureerimise ning see pole kaugeltki kõik.

Ettevõttel on muinsuskaitse tegevusluba. Eelmisel aastal sai ettevõtte meister Hardi-Sander Luik muinsuskaitseametilt eriala edendamise ja arendamise eest hea restauraatori auhinna.

Maakivist on kuus aastat vana. Hardi-Sander Luik meenutab, et ettevõttega alustada ei olnud keeruline, kuid selleks oli vaja julgust. Ehkki selles valdkonnas on kõvasti konkurentsi ja seda tuleb järjest juurde, on osaühingul Maakivist säilinud teerajaja roll. «Meie moodi tahetakse olla,» täpsustab Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles