Särava startija nominent. Avar Agentuuri virtuaalmaailm tuleb läbi prillide kätte

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Madis Kirsman usub, et 10-15 aasta pärast on virtuaalreaalsusprillid igaühele kättesaadav meedium.
Madis Kirsman usub, et 10-15 aasta pärast on virtuaalreaalsusprillid igaühele kättesaadav meedium. Foto: Erakogu

Avar Agentuur hakkas virtuaaltuure pakkuma kolm aastat tagasi. Tänu ettevõtte pakutavale lahendusele saab pealtvaates tutvuda Viljandi linnaga, VMT Tehaste ja BHC silindritehasega ning teha tiiru Padise mõisas ja Viimsi spaas.

«Ma olin 15-16-aastane, kui avastasin enda jaoks virtuaalreaalsusprillid,» ütleb ettevõtte omanik Madis Kirsman. «Toona oli see nišitoode. Hakkasin neid uurima. Uskusin siis ja olen selles ka praegu veendunud, et virtuaalreaalsusprillidest saab uus meedium.»

Kõigepealt mõtles Kirsman, kuidas neid prille saaks haridusvaldkonnas kasutada, aga seal toimuvad kõik protsessid tema jaoks liiga aeglaselt. Nii hakkaski ta pakkuma virtuaaltuure ja nüüdseks on sellele lisandunud virtuaalreaalsus. «Ma usun, et 10-15 aasta pärast kantakse virtuaalreaalsusprille iga päev,» lisab ta.

Kui virtuaaltuur keskendub olemasolevale objektile või hoonele ja võimaldab inimesel seal ringi jalutada, siis virtuaalreaalsus näitab seda, mida veel olemaski pole. «Näiteks tahab kinnisvaraarendaja ette hoone maha müüa, aga tal pole veel koppki maasse löödud. Siis on tal võimalus tellida 3D-mõõtmeline virtuaalreaalsus. Klient tuleb kohale, paneb prillid pähe ja liigubki virtuaalses maailmas, mis on täpselt selline, nagu tulevikus olema saab,» räägib Kirsman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles