Särava startija nominent. J&L Rehabilitatsiooniteenused tegutseb kliendile mõeldes ja töötajaid hoides

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Luivi Kruusmäe (vasakul) ja Jane Kuusk asutasid ettevõtte selsamal koolitusel, kus nad tühjast nišist kuulsid.
Luivi Kruusmäe (vasakul) ja Jane Kuusk asutasid ettevõtte selsamal koolitusel, kus nad tühjast nišist kuulsid. Foto: Marko Saarm

Luivi Kruusmäe ja Jane Kuusk olid 2017 aastal töötukassa koolitusel, kus töövõime toetamise peaspetsialist Jevgeni Bugakin rääkis julgusest luua ettevõte ning pakkuda tööturuteenuseid ja tööalast rehabilitatsiooni. Sealt jäi neile kõrva, et selles vallas kvaliteetse teenuse osutajaid napib, ning see innustas neid kui sotsiaalse rehabilitatsiooni ettevõttes töötavaid spetsialiste mõtlema tööalase rehabilitatsiooniteenuse pakkumisele.

Rohkem polnudki vaja. Luivi Kruusmäe nõusolekul võttis Jane Kuusk arvuti ja samal koolitusel alustasid nad ettevõtte loomist. Esimese töötajana võeti meeskonda füsioterapeut Kaiti Peters. Ettevõte alustas kolme spetsialistiga, nüüdseks on neid meeskonnas 15.

Kuusk ütleb, et nad valivad oma ettevõttesse võimalikest parimad töötajad. Nad on pärit eri linnadest: Valgast, Viljandist ja Tartust. Ülikoolilinnast käib Viljandisse tööle ka üks pime kogemusnõustaja koos juhtkoeraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles