Särava startija nominent. VLND Burger viitab Viljandi nimele ja on sõpruskonnast sündinud

Eda Kivisild
, reporter
Copy
VLND Burgeri eestvedajad (vasakult) Oskar Berggren, Kristiin Elmat, Kris Süld ja Kristo Leemet müüvad kodulinna nimele viitavaid burgereid Tallinnas Balti jaama turul.
VLND Burgeri eestvedajad (vasakult) Oskar Berggren, Kristiin Elmat, Kris Süld ja Kristo Leemet müüvad kodulinna nimele viitavaid burgereid Tallinnas Balti jaama turul. Foto: @martinkosseson

Ettevõtte VLND Burger juured ulatuvad mitmesse aja­aknasse: ühelt poolt ollakse tugevalt seotud kogukonnaportaali ja -liikumisega VLND, mille algus jääb 2015. aastasse. Teisalt sai VLND Burger kui burgerikoht oma esialgse hoo sisse 2017. aasta suvel, kui Kondase keskuse hoovis leidis aset 70 burgeri pidu.

«Tegelikult müüsime seal umbes 100 burgerit, millest sai omakorda pidev unistamine ühel päeval burksikoht teha,» ütleb üks VLND Burgeri juhtidest Kris Süld. «Lähedased sõbrad ja pruudid sai punti võetud ja nii me nüüd seda asja teeme.»

VLND Burgeri tuumiku moodustavad Kristo Leemet, Kristiin ­Elmat, Oskar Berggren ja Kris Süld. Kui Leemet ja Berggren tegelevad igapäevatööna Balti jaama turul burgerileti käigushoidmisega, siis Kris Süld pakub lisaks veel foto- ja videoteenust ning Kristiin ­Elmat töötab täiskohaga kommunikatsiooniettevõttes Miltton. Süld märgib, et neil on mitmekülgne punt ning see on ka üks trumpidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles