Listeeriabakter käis töötaja vea tõttu korraks Oskari ahjufilees

Copy
Saarepeedil Oskar LT tootmiskompleksis käis neljapäeval töö tavapärases rütmis. Ükski kauplusekett pole juhtunu tõttu lihatööstusega lepingut lõpetanud.
Saarepeedil Oskar LT tootmiskompleksis käis neljapäeval töö tavapärases rütmis. Ükski kauplusekett pole juhtunu tõttu lihatööstusega lepingut lõpetanud. Foto: Marko Saarm

Tavakontrolli käigus avastas Selveri Köögi nime all valmistoitu pakkuv osaühing Kulinaaria, et Saarepeedil tegutseva Oskari lihatööstuse ahjufilee singis on tema kööki jõudnud listeeriabakter. Ettevõtte selgitust mööda oli bakteriga risustatud lihapartiid tabanud ahjurike.

Saarepeedil Oskar LT-s tootmine endiselt käib, kogu tootmiskeskusele on tehtud põhjalik pesu ja desinfitseerimine ning tootmisest on maha võetud vaid ahjufilee, mida müüdigi ainult osaühingule Kulinaaria. Korduvad laborianalüüsid on kinnitanud, et novembri esimestel päevadel tootest leitud bakterit tootmisruumides ja ettevõtte toodetes ei ole.

Tagasi üles