Sajad inimesed kutsuvad üles peaministrit tunnustama Illar Lemettit kui tublit kodanikku (45)

Triin Loide
, reporter
Copy
Kuvatõmmis Jüri Ratase teisipäevasest üleskutsest Facebookis.
Kuvatõmmis Jüri Ratase teisipäevasest üleskutsest Facebookis. Foto: Sakala

Teisipäeva hommikul postitas peaminister Jüri Ratas oma Facebooki kontole üleskutse tunnustada tublisid Eesti kodanikke. Rahva peaaegu ühehäälne seisukoht oli tööpäeva lõpuks, et tunnustada tuleks päev varem vallandatud kantslerit Illar Lemettit.

"Tunnustagem kodanikupäeva puhul nii palju häid Eestimaa inimesi kui võimalik. Jagage kommentaarides, kelle panus kiitust väärib. Nii saan teie tunnustusega liituda ka mina ja üheskoos toome esile meie parimad väärtused," seisab peaministri pöördumises.

Paari tunniga on peaministri postitus kogunud ligi kolmsada kommentaari, millest valdav enamik kutsub üles tunnustama just Illar Lemettit. Tööpäeva lõpuks oli peaministri üleskutse juures juba enam kui 1600 kommentaari rõhuv enamus neist pooldas Illar Lemettile tunnustuse andmist.

Ratase Facebooki kontolt võis lugeda näiteks järgmiseid kommentaare. "Tunnustan Illar Lemettit ja mul on väga kahju, et üks aus kodanik pidi oma töö kaotama, vististi seetõttu, et ühed kaabudega härrad nõudsid," märgib kasutaja nimega Joonas Vatter. "Illar Lemetti – kodanikujulguse ja eeskujuliku avaliku teenistuse eest," teatab Mart-Indrek Süld. Palju on ka kommentaare, milles on kirjas ainult Illar Lemetti nimi.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles