Lasteaiaõpetajate puhkuse pikendamiseks napib raha

Triin Loide
, reporter
Copy
Seaduse järgi peavad lasteaiaõpetajad saama aastas puhata 42 päeva. Viljandi linnajuhid on teinud riigikogule ettepaneku, et puhkusepäevi võiks olla 56, kuid ise nad puhkuseid pikendama ei kipu.
Seaduse järgi peavad lasteaiaõpetajad saama aastas puhata 42 päeva. Viljandi linnajuhid on teinud riigikogule ettepaneku, et puhkusepäevi võiks olla 56, kuid ise nad puhkuseid pikendama ei kipu. Foto: Urmas Luik

Kuigi Viljandi linnavalitsus ja -volikogu edastasid riigikogu kultuurikomisjonile ettepaneku kehtestada lasteaiaõpetajatele 56-päevane põhipuhkus, ei ole Viljandi linnavalitsus selleks ühtegi konkreetset sammu veel astunud. Linnavolikogus hääletati maha ka kompromissi otsiv ettepanek tõsta lasteaiaõpetajate puhkusepäevade arv 42-lt 49-le.

Linna- ja vallavalitsustel on vabad käed koolieelsete lasteasutuste haridustöötajatele põhipuhkust juurde anda, sest nende kanda on palgafond.

Riigilt raha juurde

Viljandimaa haridustöötajate liidu juht Rita Kadaja leiab, et lasteaiaõpetajate ja assistentide puhkus peaks olema praegusest pikem. Õpetaja abide ja assistentide panus on tänapäeval lasteaedades suur, ent nende palgavahe õpetajatega on umbes 1,5–2-kordne ning õpetajate puhkus on seitsme päeva võrra lühem, abidel veel rohkem. Et eelharidusasutuste palgad ja puhkusekorraldus on omavalitsuste kanda, tuleks Kadaja arvates julgemalt riigilt lisaraha küsida ning mõttekas oleks aktiivselt otsida muid võimalusi olukorra lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles