Piret Aus sai kodanikupäeva aumärgi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Piret Ausile anti kodanikupäeva aumärk.
Piret Ausile anti kodanikupäeva aumärk. Foto: Madis Sinivee

Rahvastikuminister Riina Solman andis esmaspäeval 16 silmapaistvale inimesele kaheksast maakonnast kodanikupäeva aumärgi. Teiste seas sai selle kultuuriakadeemia õppejõud Piret Aus Eesti pärimusmuusika eestvedajana.

Siseministeeriumi pressiteates on välja toodud, et Piret Aus töötab kirglikult eesti invaliidide heaks, tuues neile võimalusi kaasa elada ja saada osa Eesti kultuurist ja meelelahutusest. "Pireti suurimaks saavutuseks viimasel ajal on laulu- ja tantsupeoks välja töötatud spetsiaalsed süsteemid invaliididele, et ka nemad saaksid osa kõigest ilusast, mis toimub meie rahvuskultuuris. Piret on fantastiliselt hooliv ja professionaalne õppejõud ja eesti pärimusmuusika eestvedaja. Ta väärib riiklikul tasandil tunnustust, et tema motivatsioon kultuuri edendamiseks ei katkeks."

Siseministeeriumi pressiteates on kirjas, et kodanikupäeva aumärgi kandidaadiks esitati tänavu 91 inimest. Nende hulgast valiti välja 16 väärikat kodanikku, kellele andis aumärgi 25. novembril rahavastikuminister Riina Solman. "On rõõm tõdeda, et üle kogu Eesti saadeti meile kirju ligi saja tähelepanuväärse inimese kohta, kes on pühendunud meie ühiskonda rikastavale tegevusele ning kodanikukasvatuse ja -hoolimise edendamisele. Sel aastal jagasime suure südamega ja tegusatele kodanikele siseministeeriumi poolt aumärke juba 21. korda," ütles rahavastikuminister.

Üks kodanikupäeva aumärgi saajatest, pikaajaline abipolitseinik Illimar Reinbusch ütles oma kõnes, et kuigi kõik kodanikupäeva aumärgi saajad tegutsevad väga erinevates valdkondades, ühendab neid üks ühine joon – soov panustada enam kui neilt oodatakse ning soov anda oma osa meie riigi ja kodanike igapäevaelu parandamisse.

Kodanikupäeva aumärgi võib inimene saada vaid ühe korra. 21 aasta jooksul on välja antud 381 aumärki. Aumärgiga tunnustab siseministeerium Eesti kodanikke, kes panustavad ühiskonnaellu, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust ühiskonnas või tehes vabatahtlikku tööd oma kogukonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles