Beaujolais Nouveau ehk Head uut veiniaastat!

Üllar Priks
, reporter
Copy
Richard Rottiers valab külalistele peoõhtu ainsat valget veini.
Richard Rottiers valab külalistele peoõhtu ainsat valget veini. Foto: Marko Saarm

Kui ikaldus kusagil seal 1920. aastatel Prantsusmaal hirmsa veinidefitsiidi tekitas, hakati müüma ka toorest veini, mis on alles viimased mulksud teinud. Säärane jook oli küll viisakalt öeldes lameda olemisega, kuid tegi vähemalt purju. Nüüdseks on käimasoleva aasta veini esimesest maitsmisest saanud traditsioon, mis tähistab joogimeistrite ametlikku hooaja lõppu. Läinud kolmapäeval käis Sakala Fellini kohvikus tähistamisest osa saamas.

Õhtused uitajad seisavad Fellini sinise ukse taga üpris nõutu näoga: seekord juhuslikule möödujale kakaod ja hummusevõikut ei pakuta. Toasooja on oodatud vaid veininautlejad, kes on peenemale peole varem soliidse summa eest pääsme soetanud. No ja siis üks parimais aastais kirjatsura, kes teab veinimaailmast nii palju, et on olemas punane ja valge jook, mida mõõdukalt tarbides ei lähe tuju halvemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles