Teisipäeval kõnnitakse helkuriga

Alice Lokk
, reporter
Copy
Teisipäeval korraldatakse üle Eesti helkurikõndi. Pildil möödunud aastal Karksi-Nuias peetud helkurikõnd.
Teisipäeval korraldatakse üle Eesti helkurikõndi. Pildil möödunud aastal Karksi-Nuias peetud helkurikõnd. Foto: Erakogu

Pimedad ajad on saabunud ning praegu peaks helkur olema iga jope ja mantli hädavajalik aksessuaar. Teisipäeval peetakse üle Eesti ennetusüritust "Helkuriga sõbraks" ja Viljandimaal minnakse sel puhul kõndima neljas kohas.

Lõuna prefektuuri Facebooki lehel on kirjas, et helkurikõnd algab 26. novembril õhtuhämaruses kell 17 ning vältab Lõuna-Eesti kuues maakonnas tunni jagu.

Alustuseks räägitakse põgusalt helkuri korrektsest kandmisest ja sellele järgneb valitud teelõikudel helkurikõnd, et esitleda teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet ning jagada teekonna vältel helkureid ka neile, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Viljandimaal peetakse helkurikõndi neljas paigas. Kell 17 alustatakse seda Suure-Jaani kooli, Viljandi Kesklinna kooli ja Tarvastu gümnaasiumi juurest ning kell 18 Kitzbergi gümnaasiumi juurest.

Mullu võttis Viljandimaal helkurikõnnist osa ligi 250 inimest. Viljandimaa politseijaoskonna piirkonnavanem  Meelis Lill on Sakalale öelnud, et üritus on iga aastaga muutunud populaarsemaks ning osalejate arv aina kasvab.  Algusaastal osales Lõuna-Eesti helkurikõnnil 736 huvilist, 2015. aastal oli osalejaid 1000, 2016. aastal lausa 1200 ja nii on see arv jätkanud iga-aastast kasvamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles