Viljandis laiendati turvakaamerate võrgustikku

Margus Haav
, reporter
Copy
Turvakaamera paigaldamine.
Turvakaamera paigaldamine. Foto: Elmo Riig

Vastu sügist uuendas politsei koos linnavalitsusega Viljandi turvakaamerate võrgustikku, mis annab senisest enam võimalusi igapäevase avaliku korra tagamiseks ning süütegude ennetamiseks ja lahendamiseks.

Varem linnaruumi valvanud kaamerasilmade arvu kahekordistati nii, et nüüdsest on neid ühtekokku 19. 

"Kaameratele on asukoht valitud selle järgi, mis piirkondades inimesed enam käivad ning kus on senise politseistatistika kohaselt suurem vajadus lisasilmapaaride järele," ütles Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass pressiteate vahendusel.

Turvakaamerate lisamise kõrval ajakohastati olemasolevat kaameraparki ning uuendati tehnikat, et politsei juhtimiskeskusesse jõuaks senisest kvaliteetsem ja kiirem kaamerapilt. Lisaks töötavad turvakaamerad öönägemisrežiimil ning võimaldavad teatud ajaperioodi salvestisi tagantjärele vaadata. Turvakaamerate pilt jookseb politsei juhtimiskeskusesse, kus neid saavad tööalaseks kasutamiseks jälgida üksnes politseiametnikud.

"Uuendatud süsteemist oleme politseitöös saanud juba mitmel korral käegakatsutava kasu. Näiteks üks viimatistest juhtumitest, kus Tallinna tänaval löödi 66-aastast naist selja tagant jalaga ning lööja lahkus teadmata suunas. Just linnakaamera salvestiste toel tegime lööja isiku kindlaks ning saime ta kiirelt ka kohtu ette saata," kirjeldas jaoskonnajuht.

Sass märkis, et Viljandi linnavalitsus on olnud turvalisuse tagamisel politseile hea partner mitte vaid sõnades, aga ka tegudes. 

"Tõsi, kaameravõrgu laiendamine ei kaota kuritegevust ega võta vajadust politseil tänavatel patrullida, kuid korra tagamiseks, rikkumiste ennetamiseks ja avastamiseks on turvakaameratest suur abi," kinnitas Sass.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on Viljandi turvaline paik ning valvekaamerate lisandumine aitab turvatunnet veelgi suurendada. "Mul on hea meel, et Viljandi on kõige paremas mõttes vaikne ja rahulik linn. Lisavalvekaamerad aitavad politseil need vähesedki õigusrikkumised, mis siin toime pannakse, veelgi kiiremini lahendada." 

Nii sel kui eelmisel aastal andis Viljandi linnavalitsus valvekaamerate süsteemi arendamiseks 12 700 eurot. Turvakaamerate ajakohastamist jätkatakse järgmistel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles