Argipäevakool "Tule õue!" kutsub rõivaste töötuppa

Alice Lokk
, reporter
Copy
24. novembril on järjekordne argipäevakooli tund. Pildil selle eestvedajad Heldi Ruiso ja Gea Melin.
24. novembril on järjekordne argipäevakooli tund. Pildil selle eestvedajad Heldi Ruiso ja Gea Melin. Foto: Kerttu Kruusla

Viljandis on juba mõnda aega kodust kodusse korraldatud "Viie naise täikat". Nüüdseks on kodused kohtumised saanud uuenduskuuri ning igakuine seltskonnaõhtu saab järje 24. novembril kell 14 moedisainer Kristina Libe koduateljees, kus tehakse töötuba "Rõivaremontika". 

Ettevõtmise eestvedaja Heldi Ruiso ütles, et eelkõige naistele mõeldud argipäevakooli juhendaja Kristina Libe õpetab kohendama vanast uut, suurt väiksemaks ja pikka lühemaks.

Ettevõtmise üks peakorraldajatest Gea Melin ütles, et värskendamist vajavad riidehunnikud lükatakse tihtipeale kaugesse tulevikku või lastakse lihtsalt raisku. "Miks mitte jõulukinke teha tänavu erilisel moel, kus ei osteta uut, vaid vanast saab uus? Seetõttu kutsumegi kõiki otsima üles oma laste kulunud sokid, sõbrannale suureks jäänud kleidi või mehe auguga kampsuni. Avatud koduateljees juhendab vilunud rätsep Kristina kõiki neid väärtuslikke rõivaesemeid korda tegema," rääkis Melin. Tema sõnul hoitakse inimeste tungival soovil elus ka traditsiooniline täika, mis saabuval korral on eriti unikaalne.

Ruiso sõnutsi on Kristina Libe lubanud valmis õmmelda kleidid oma lemmikmudeli järgi, mis sobib kanda hommikust õhtuni ning jätab ruumi ka saabuvate pühade rikkalikule menüüle. Samuti võetakse kasutusele moedisaineri kangajuppide varud.

Külla on kutsutud ka disainer Monika Hint enda tuntud mammutiluust valmistatud ehetega. Tervitusampsu pakub rändav Pihlamäe peenrabaar.

Töötuppa on piiratud arv kohti, registreerida saab end e-posti aadressil gea@geamelin.ee hiljemalt 18. novembriks.

Järgmises argipäevakoolis saab osaleda 8. detsembril kell 14 VLND Villas aadressil Pikk tänav 4. Ruiso sõnutsi on siis tulemas põnev ja sisukas loeng teadlikust ja keskkonnasõbralikust rõivakandmisest. 

Varakevadel jätkub argipäevakool Gea Melini herbaatika ja isemajandava majapidamise õpitoaga "Pihlamäe metsaspaa". 

Argipäevakool "Tule õue!" on sari, mis on alguse saanud 2015. aastal loodud Viljandi vanalinna kogukonnaliikumisest "Tule õue!". Argipäevakool on ettevõtmine, mis liidab kogukonna, tänapäeva tavad ja paikkondlikud traditsioonid. Kokku saavad meistrid, kes otsivad ja tahavad uuesti leida meie n-ö vanarahva eluviisi ning seda ühel või teisel moel rakendada oma igapäevaelus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles