Kõrgepingeliinid pole piisavalt kaitstud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Eestis on täpselt määratletud kõrgepingeliinide kaitsevööndid ehk ala, kus ei tohi kasvada ühtegi puud, ei suudeta reeglitest kinni pidada.

Eestis kõrgepingeliinidega tegeleva Eleringi võrguhalduse osakonna liinide eksperdi Väino Milti sõnul on Elering juba aastaid töötanud selle nimel, et liinikoridorid kaitsevööndite järgi paika saada, kuid see pole õnnestunud. «Liine on liiga palju,» nentis ta.

Kaitsevööndite korrastamine nõuab rohkesti aega, sest puude raiumiseks on vaja saada maaomaniku nõusolek ning korraldada raiuja leidmiseks hange ja metsa hindamine.
Eleringi segavad halvad ilmaolud: mullu tegi liinikoridoride raiumise raskeks paks lumi, tänavu pehme maapind. «Mitu talve oleme maadelnud, et saaks tööd teha,» tunnistas Milt.

Viljandimaale tulevate 110kilovoldiste liinide puhul peaks olema tagatud, et puud ei kasva neile lähemal kui 25 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles