Üle 28 aasta tegutsenud ettevõte edeneb stabiilselt

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Osaühing Mones & Tuur tegutseb Viljandis Pärnu maantee ääres. Ühes kaarhallis on pood ning teises laoruumid ja kontor.
Osaühing Mones & Tuur tegutseb Viljandis Pärnu maantee ääres. Ühes kaarhallis on pood ning teises laoruumid ja kontor. Foto: Marko Saarm

Viljandis juba rohkem kui 28 aastat tegutsenud pereettevõte, osaühing Mones & Tuur töötab mitmel rindel ning üritab ikka ajaga kaasa käia. Näiteks avatakse üsna pea Viljandimaa esimene toidukaupu koju vedav e-pood.

Nagu rääkis üks ettevõtte kahest osanikust Eve Mones, sai kõik alguse väiksest valuutapoest. Krooni tulles muutus see toidupoeks vana postkontori õuel ja seejärel alustati hulgikaubandusega toonases tarbijate kooperatiivi laohoones. Viljandis oli siis tema sõnul üle 20 hulgilao, nii et konkurentsi oli kõvasti. «Iga putka oli hulgiladu,» lisas ta naerdes.

Algus oli üsna raske, sest peale suure konkurentsi valmistasid peavalu ka tollased seadused ja nende mitmeti tõlgendamine. «Teinekord maksid valed otsused kätte ja nii tuli töötajatele palk välja maksta, aga endale ei jäänud midagi järele,» meenutas Mones ning nentis: «Eks me ole kõva kooliraha maksnud ja oma vigadest õppinud. Tänu sellele olemegi püsima jäänud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles