Enduurosõitjad läksid kuue päeva sõidule pjedestaalikohta kaitsma

Priscilla Õmblus
Copy
Abjast pärit Elary Talu läks koos teiste eestlastega Portugali enduuro suurvõistlusele teist kohta kaitsma.
Abjast pärit Elary Talu läks koos teiste eestlastega Portugali enduuro suurvõistlusele teist kohta kaitsma. Foto: Erakogu

Eesti-Läti klubikoondis, mille koosseisus on Abjast pärit ja Sõmerpalu motoklubi esindav Elary Talu, alustas eile Portugalis Portimãos iga-aastast enduuro suurvõistlust ISDE (International Six Days Enduro), eesmärgiga kaitsta mullust teist kohta.

Stardis on Elary Talu Sõmerpalu motoklubist, Priit Biene RedMoto Racingust ja Edgars Siliņš Lätist. Avapäeva kaks ringi, kokku 279 kilomeetrit, mille läbimiseks kulus üle seitsme ja poole tunni, lõpetas Talu klubide arvestuses 26., Siliņš 28. ja Biene 41. kohal.

"Esimesel päeval oli stardirivi juhuslik ning poistel tuli teha kõvasti tööd ja väga palju möödasõite," rääkis meeskonna juht Veiko Biene. "Esimese ringi viimasel katsel pidi Elary prillid eest võtma, sest hakkas sadama ja ta ei näinud prillidega enam hästi. Priit jäi paduvihma kätte teise ringi viimasel katsel – siin ookeani ääres sajab 10-15 minutit ja siis on taevas jälle selge," selgitas ta.

Rahvuskoondised startisid varem ning neil oli õnne rohkem ja sadu tabas neid alles siis, kui nad katselt ülesõidule läksid.

Mõlema ringi viimase katse ajal ka tolmas kõvasti ning ei Elary Talu ega Priit Biene saanud sealt head tulemust, sest teisest kurvist alates tuli sõita eesstartinu tolmus. Edgars Siliņšil vedas nii, et tema pääses puhtale rajale ning sai seitsmendal katsel klubisõitjate arvestuses 10. aja.

Homme on rada sama mis tänagi ning sõitjad stardivad tänaste tulemuste alusel ehk märksa enam eespool kui esimesel päeval.

ISDE kestab Portimãos 11.–16. novembrin. Üle 500 osaleja heitleb kuue päeva jooksul radadel, mis kulgevad liival, lahtisel kruusal, metsateedel, kivistel mäeseljandikel ja savipinnasel. Eelmisel aastal osalesid Martin Leok ja Elary Talu koos Läti võistleja Ivo Steinbergsiga samuti klubide arvestuses Club Team Awardsil ning tõid Tšiilist koju väärt teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles