Kris Rohtla võitis hõbemedali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Rohtla saavutas pühapäeval Otepääl teoks saanud Eesti noorte murdmaasuusatamise meistrivõistlustel N-18 klassi viie kilomeetri klassikasõidus teise koha.
Kris Rohtla saavutas pühapäeval Otepääl teoks saanud Eesti noorte murdmaasuusatamise meistrivõistlustel N-18 klassi viie kilomeetri klassikasõidus teise koha. Foto: Elmo Riig / Sakala

N-18 eraldistardiga viie kilomeetri klassikasõidus vaid tallinlanna Inna Kairite.


«Kris tegi suurepärase sõidu,» tunnustas piigat treener Elmar Põder. «Suusk oli tal hea ja sõidutehnika samuti korralik, aga ju oli konkurendil veelgi parem minek.»


Meistrikulla pälvinule kaotas Kris Rohtla veidi rohkem kui poole minutiga.


Samal sõidul sai koha esikümnes teinegi Saarepeedi spordiklubi suusataja Sigrid Külaots. Tema lõpetas distantsi kaheksandana, kaotades võitjale 1.23.



«Sigridilt lootsin ma paari koha võrra kõrgemat tulemust,» tunnistas Elmar Põder.



Treeneri jutu järgi sai Saarepeedi klubil võidetud hõbemedaliga üks hooaja eesmärk täidetud.



«Oleme endale seadnud sihi igal hooajal vähemasti üks meistrivõistluste medal võtta,» lausus ta. «Nii väikese klubi kohta nagu meie ei ole see eesmärk sugugi  liiga tagasihoidlik.»



Teiste Viljandimaa paremate noorsuusatajate kohad Eesti meistrivõistlustel jäid teise kümnesse.



Klassi N-16 viie kilomeetri distantsil sai Marta Sööt 15. ja Helene Tambet 17. koha. Nemad kuuluvad Viljandi suusaklubisse. Klassi M-18 kümne kilomeetri rajal oli Kaarel Kuusik Saarepeedi spordiklubist 16. ja tema klubikaaslane Romi Järvesoo 19. Klassi M-16 sama pikal rajal sai klubi Põhjakotkas esindaja Martin Nassar 12. koha.



Eesti noorte murdmaasuusatamise meistrivõistluste järgmine mõõduvõtt leiab aset Albu vallas, kus on kavas vabatehnikadistantsid.



Saarepeedi suusaradadest on soojakraadid Elmar Põdra sõnul järele jätnud vaid pisikese jäise renni. «Lähim võimalus treenida on praegu ilmselt Holstre-Pollis,» pakkus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles