Viljandis saab näha roosat täppi

Margus Haav
, reporter
Copy
Piret Bergmann koos oma näitusega "Roosa täpi saladused" Pärnu linnagaleriis. 
Piret Bergmann koos oma näitusega "Roosa täpi saladused" Pärnu linnagaleriis. Foto: Mailiis Ollino

Neljapäeval, 14. novembril avatakse Viljandis Rüki galeriis kunstnik Pusa maalinäitus "Roosa täpp". Korraldajate teatel algab roosa täpi lugu ligikaudu kuue aasta eest ning tänaseks päevaks on ta läbinud mitu eluetappi, mida Rüki galeriis saab esimest korda ühe tervikuna näha. 

Pusa ehk Piret Bergmann on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia Pärnu kolledži, mida tuntakse ka nime Academia Non Grata all. Kunstnik elab ja töötab Pärnus ning tegutseb tänapäeval peamiselt maalijana. Ta on üles astunud paljudel isiku- ja grupinäitustel nii Eesti kui mujal maailmas ning lisaks kirjutanud ning illustreerinud lasteraamatuid.

Pusa on eelkõige tuntud oma eredavärviliste mustritega kaetud, peaaegu psühhedeelsena mõjuvate maalide poolest, läbi mille on tal Eesti kunstipildis unikaalne koht.

Kunstnik on pälvinud Ants Laikmaa noore kunstniku preemia (1998), Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa kultuuritegija preemia (2008 ja 2015), Pärnu kunsti aastapreemia (2011) ja kultuuriministeeriumi korraldatud "Põlvepikuraamatu" konkursi peapreemia (koos Helle Kirsiga 2015). Pusa on Eesti Kunstnike Liidu liige.

Näitus jääb avatuks 21. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles