Tonio Tamra valiti auliikmeks

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Tonio Tamra
Tonio Tamra Foto: Marko Saarm

Jõhvi kontserdimajas IX noorteorkestrite festivalil laupäeval nimetas Eesti sümfooniaorkestrite liit oma auliikmeteks Viljandi muusikakooli direktori Tonio Tamra ja dirigendi ning kauaaegse Eesti sümfooniaorkestrite liidu esimehe Jüri-Ruut Kanguri, teatas Eesti sümfooniaorkestrite liit oma pressiteates. 

Viljandi muusikakoolis tegutseb 60-liikmeline Viljandi noorte sümfooniaorkester koos orkestrikooriga. Kooli juhi Tonio Tamra tegevus noorte sümfooniaorkestrite arendamisel ja muusikaõppe korraldamisel on olnud pikaaegne ning teda tunnustati selle pühendumusega tehtud töö eest.

2010. aastal taasasutati Eesti sümfooniaorkestrite liit, algatajaks dirigent Jüri-Ruut Kangur, kellest sai liidu juhatuse esimees aastateks 2010–2019. Tema eestvedamisel alustasid tegevust ka Liivimaa noorteorkester, Narva noorte sümfooniaorkester ning Tallinna Ülikooli sümfooniaorkester. 

Eestis tegutsevat 27 noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit esindava liidu peamised eesmärgid on noorteorkestrite festivalide ja kontsertide korraldamine ning nende tegevusele kaasaaitamine, samuti orkestripillide õppe propageerimine ja sümfooniaorkestrite esinemise korraldamine laulupeol. Festivaliga tähistatakse ühtlasi Eesti sümfooniaorkestrite liidu 20. tegutsemisaastat. 

8.-9. novembril Jõhvis peetud IX noorteorkestrite festivalist võttis osa 13 noorteorkestrit üle Eesti. Festivali käigus esinesid orkestrid 8. novembril Jõhvi ja Ida-Virumaa  üldhariduskoolides, lõppkontsert oli Jõhvi kontserdimajas. Kokku osales festivalil üle 400 noore muusiku.

IX noorteorkestrite festivalil osalesid Võru uusikakooli orkester, Põlva muusikakooli keelpilliorkester, Tallinna Ülikooli sümfooniaorkester, Tartu Ülikooli sümfooniaorkester, Lasnamäe muusikakooli sümfoniettorkester, Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakooli keelpilliorkester, Tallinna Muusikakooli sümfooniaorkester, Nõmme muusikakooli sümfooniaorkester, Viljandi noorte sümfooniaorkester, Harjumaa Keelpilliorkester, Virumaa Noorteorkester, Põltsamaa muusikakooli kammerorkester ja Kuressaare muusikakooli sümfoniettorkester. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles