Noori kutsutakse arutlema Eesti tuleviku üle

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Maakonna noored saavad reedel koos kooli- ja vallajuhtide, ettevőtjate, poliitikute ning oma ala spetsialistidega mitmesuguseid teemasid arutada.
Maakonna noored saavad reedel koos kooli- ja vallajuhtide, ettevőtjate, poliitikute ning oma ala spetsialistidega mitmesuguseid teemasid arutada. Foto: Marko Saarm

Mulgi valla noortevolikogu kutsub kõiki aktiivseid 13–30-aastasi Viljandimaa noori ja kohaliku elu eestvedajaid 8. novembril kell 10 Karksi-Nuia kultuurikeskusesse osaluskohvikusse arutlema riigi arengukavasse pakutavate muudatuste üle. 

Osaluskohvikud on 8. novembril paljudes Eesti paikades ning need on osa Eesti noorteühenduste liidu projektist "Euroopa noortedialoog", mille elluviimist on toetanud Euroopa Komisjon. 

Viljandimaa osaluskohviku peakorraldaja Berit Tugi nentis pressiteate vahendusel, et kohvikus keskendutakse mitmele noortele olulisele teemale, muu hulgas sellele, milliseid oskusi ja töid on tulevikus vaja ning millised on noorte ootused kooliharidusele. "Samuti arutleme osaluskohvikus terviseteemadel ning loodame välja selgitada, kuidas tänapäeva ühiskond keskkonda veel hädast päästa saab."

Sel aastal saab osaluskohvikus kaasa rääkida ka niisugustel teemadel nagu Eesti strateegia 2035, uue perioodi noortevaldkonna arengukava ja haridusstrateegia. Kõrvale ei jää lahenduste leidmine piirkondlikele murekohtadele.

Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine kas Euroopa noorteühenduse liidu koduleheküljel või Facebooki lehel Noored Otsustajad.

Viljandimaa üritust korraldab Mulgi valla noortevolikogu koostöös Eesti noorteühenduste liiduga. Peale noorte on osalema oodatud noorsootöötajad, ametnikud ning loomulikult otsustajad. 

Noorteühenduste liit korraldab üle-eestilisi osaluskohvikuid alates 2011. aasta novembrist koostöös maakondlike noortekogude ning linna ja valla noortevolikogudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles