Riik loodab kurjategijate südametunnistusele (5)

Eget Velleste
, reporter
Copy
17. oktoobril mõisteti Maie Jallai süüdi Viljandi linnavalitsuselt rohkem kui 33 000 euro omastamises. Ta peab raha linnale tagasi maksma ning karistuseks on kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus.
17. oktoobril mõisteti Maie Jallai süüdi Viljandi linnavalitsuselt rohkem kui 33 000 euro omastamises. Ta peab raha linnale tagasi maksma ning karistuseks on kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus. Foto: Elmo Riig

Möödunud kuul rohkem kui 33 000 euro linna raha omastamises süüdimõistetud raamatupidajat Maie Jallaid on varemgi samasuguse teo eest karistatud. Viljandi linnavalitsus endise töötaja kuritegelikku tausta ei teadnud, sest seadusandluses puudub mehhanism, kuidas info tööandjani võiks jõuda.

Viljandist saja kilomeetri jagu kagu pool paikneb Antsla, kus asus praeguse loo peategelase Maie Jallai eelmine ametikoht. Aastatel 2008–2012 sealses vallavalitsuses kassapidajana töötades pani ta mitu korda toime seaduserikkumisi, leides 2011. aasta algusest 2012. aasta kevadeni võimalusi enda põhitöö kõrvalt võltsida dokumente, et omastada valla raha. Viise selleks oli Jallail mitu, näiteks suurendas ta rohkem kui aasta vältel peaaegu igas kuus kooliõpilaste sõidusoodustuste väljamakseid ja lasteaia toiduraha summat ning vähendas korteriühistu tarbitud veekoguseid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles