Rahvas valib Viljandimaa parima toote või teenuse

Aivar Aotäht
, reporter
Copy

Milline võiks olla tänavune kõige parem Viljandimaa päritolu toode või teenus? Ajaleht Sakala, Viljandimaa arenduskeskus ja Viljandimaa omavalitsuste liit kutsuvad üles valima finaali pääsenud 11 toote ja teenuse hulgast parimat.

Oma hääle saab anda 6. novembrini Sakala ajalehe veebilehel sakala.postimees.ee või nimetatud kuupäevaks toimetusse (Tartu tänav 8, 71020 Viljandi) saadetud kupongiga, mille saab välja lõigata selle artikli juurest.

Avar Agentuur, Virtuaalreaalsus

Avar Agentuur loob sisu virtuaalreaalsusesse.
Avar Agentuur loob sisu virtuaalreaalsusesse. Foto: Erakogu

Avar Productions pakub sisu virtuaalreaalsusesse. Firma loob võimalusi külastada füüsilisi kohti virtuaalselt ehk arvuti, telefoni või virtuaalreaalsusprillide abil. Nii saavad inimesed teha tutvust majutusasutustega, tegevuspaikadega, kinnisvaraga või koguni tervete linnadega interneti vahendusel. See säästab igal aastal tuhandeid tunde inimeste aega ja aitab hõlpsamini valikuid teha, ühtlasi kasvatab see ettevõtete müüki ja tuntust.

Teenuste hulka kuuluvad virtuaaltuurid, virtuaalreaalsuse 360-kraadine videoproduktsioon ja erilahendused: mängud, simulatsioonid, visualiseeritud keskkonnad.

Barrelstar, Kümblustünnid

Barrelstar teeb kümblustünne ja pakub muid sellega seotuid lahendusi.
Barrelstar teeb kümblustünne ja pakub muid sellega seotuid lahendusi. Foto: Erakogu

Barrelstar toodab kümblustünne Võhmas. Valikus on klassikalised puidust ja plastist sisuga, välise ja sisemise ahjuga ning elekterküttega lahendused. Lisaks pakutakse mitmesuguseid lisavõimalusi, näiteks tünnikatteid ja valguslahendusi. Kui Eesti klient eelistab lihtsust, siis näiteks Saksamaale soovitakse luksuslikumaid kümblustünne – valgustuse ja mullisüsteemi ning uudse lisana massaažisüsteemiga.

Creative Woodworks, Iglusaunad

Creative Woodworks valmistab iglusaunu ja väikemaju.
Creative Woodworks valmistab iglusaunu ja väikemaju. Foto: Erakogu

Firma teatab, et on andnud klassikalistele toodetele väikemajale ja saunale omapärase ja eristuva kuju. Tooted valmivad käsitööna ning on positsioneeritud kõikidel turgudel kõrgemasse hinnaklassi. Välisviimistlusena kasutatakse sajandeid vana laastutehnoloogiat, mis jätab rustikaalse mulje, kuid sisemuses on nüüdisaegsed kvaliteetsed materjalid, mis vastavad kõige kõrgematele nõudmistele.

Ettevõtte kliendid on olnud näiteks maailmakuulus jalgpallur David Beckham ja kokk Gordon Ramsay.

Eesti Pärimusmuusika Keskus, Viljandi pärimusmuusika festival

Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatav Viljandi pärimusmuusika festival toob kokku tuhandeid inimesi.
Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatav Viljandi pärimusmuusika festival toob kokku tuhandeid inimesi. Foto: Silver Tõnisson

Juba 27 aastat on pärimusmuusika festival Viljandisse kokku toonud tuhandeid inimesi, kes kõik tahavad rõõmu tunda ehedast elavast muusikast ja suvisest festivalimelust. Festivali neljal päeval leiab aset ligi sada kontserti ning üles astub umbes 800 esinejat, kelle hulgas on tuntud välismaiseid artiste, muusikuid tõeliselt eksootilistest kultuuridest, eesti pärimusmuusika legendaarseid tegijaid ning värsket verd. Läbi käib 25 000 külastajat.

Viljandi pärimusmuusika festival on võtnud südameasjaks olla jätkusuutlik nii keskkonnahoidlikus kui sotsiaalses mõttes.

Koduküpsis, Kondenspiimapähklid

Koduküpsis pakub nostalgilisi maitseelamusi.
Koduküpsis pakub nostalgilisi maitseelamusi. Foto: Erakogu

Kondenspiimapähklid on populaarne maiustus eelmisest põlvkonnast, kes küpsetas neid pähkliraudadega ja pani vahele keedetud kondenspiima. Koduküpsis on pika tootearenduse tulemusena valmistatud veganiversioon kondenspiimapähklitest. See maiustus on täiesti taimset päritolu, kasutatud on kookospiima ja kookossuhkrut. Küpsistel on tugev maapähklile iseloomulik maitse. «Kui armastad maapähklivõid, armastad vegani kondenspiimapähkleid,» lisab ettevõte.

Laidoneri KV, Park Hotell Viljandi

Park Hotell Viljandi on linna esimene tärnihotell.
Park Hotell Viljandi on linna esimene tärnihotell. Foto: Erakogu

Park Hotell Viljandi on linna esimene tärnihotell. Eesti hotellide ja restoranide liit andis talle läinud suvel neljatärnistaatuse järgmiseks viieks aastaks. Tärnid on tunnustus kõrgete kvaliteedistandardite eest. Omanikud ütlevad, et on äärmiselt uhked klientidelt esimese tegutsemisaasta jooksul võidetud usalduse eest ning nad soovivad jätkata edukat koostööd Viljandis tegutsevate ettevõtetega.

Park Hotell Viljandi hoone renoveerimine algas 2016. aastal ja lõppes 2018. aasta suvel.

Manimal, Digitaalne turundus

Manimal teeb sotsiaalmeediaturundust ja veebilehti.
Manimal teeb sotsiaalmeediaturundust ja veebilehti. Foto: Erakogu

Osaühing Manimal teeb sotsiaalmeediaturundust ja veebilehti ning on loonud lihtsad digiturundusele suunatud sotsiaalmeediapaketid. «Kui sinu firmat pole sotsiaalmeedias, kas sa oled siis üldse olemas?» märgib tegevjuht Marko Medar. «Ah jaa, koer Dersu on meie ettevõtte kõige armsam, aga kõige laisem töötaja!»

Manimal on kolinud oma kontori pealinnast Viljandimaale endisesse Kõo vallamajja. Ettevõte kinnitab, et kaasab Viljandimaalt palju uusi kliente, et ka siinse maakonna ettevõtjad saaksid rahvusvahelise kogemusega kvaliteetseid teenuseid ja tulemusi.

PersonaliDisain, Personalijuhtimine

PersonaliDisain pakub personalijuhtimise strateegilist nõustamist ja arendamist.
PersonaliDisain pakub personalijuhtimise strateegilist nõustamist ja arendamist. Foto: Erakogu

Osaühingu PersonaliDisain eesmärk on olla partner väikese ja keskmise suurusega organisatsioonidele, kel on vajadus personalijuhtimise strateegilise nõustamise ja arendamise järele, kuid kel ei ole selleks vajalikke oskusi või ressursse.

PersonaliDisaini teenused jagunevad nelja valdkonda: organisatsioonide personalijuhtimise strateegia, süsteemide väljatöötamine ning konsulteerimine; koolitamine ja coaching; ­uuringud ja auditid; talentide värbamine. Tunamullu töötas ettevõte välja uue teenuse, personalijuhtimise süsteemide auditi (HR-audit). Audit on unikaalne tööriist, aitamaks hinnata oma organisatsiooni personalijuhtimise tervist.

SolarStone, Päikesepaneelid

SolarStone valmistab päiksepaneele, mis sobituvad iga katusekivitüübiga.
SolarStone valmistab päiksepaneele, mis sobituvad iga katusekivitüübiga. Foto: Erakogu

SolarStone toodab päiksepaneele, mis sobituvad iga katusekivitüübiga, kinnitudes standardsammuga roovil. SolarStone’i paneelide paikaseadmiseks ei ole vaja tarvis kalleid kandureid: tuleb lihtsalt roovile katusekivide asemel paigaldada moodulid, inverter ning ühendada juhtmed. Tarbides võimalikult palju enda toodetud energiat, on investeering tasuvaim.

Ettevõte lisab, et suurim erinevus nende varasemast tootest peitub hinnas. Praeguse lahendusega suudetakse juba konkureerida nii-öelda tavaliste harkjalgadel päikesepaneelisüsteemidega.

Tactical Solution, Tactical Foodpack

Tactical Foodpack seab esikohale toote koduse maitse ja kasutamise lihtsuse.
Tactical Foodpack seab esikohale toote koduse maitse ja kasutamise lihtsuse. Foto: Erakogu

Omanikul tekkis matkatoidu idee kaitseväes olles. Kaitseväelase rahulolematusest toiduga sai alguse kergtoidupaki bränd, mis kvaliteedis allahindlust ei tee. Tootja on esikohale seadnud koduse ja eheda maitse. Teisena tõstab ta esile kasutamise lihtsust: Tacticali matkatoite saab vajaduse korral soojendada isegi küünla kohal.

Tactical Foodpack on ideaalne lahendus kõikidele, kel meeldib looduses seigelda, samas on see mugav ja maitsev kiireks töölõunaks, rääkimata lastest, kel koolist tulles on kõht tühi ja vanemad on tööl. Lisaks on Tactical Foodpacki toidud pika, minimaalselt kaheksa-aastase säilivusega, mis annab võimaluse neid igaks juhuks kodus hoiustada, pidades silmas kriisiolukorda.

Votex House, Kodutekstiiltooted

Votex House valmistab kodutekstiiltooteid, peamiselt puuvillsatiinist voodipesu.
Votex House valmistab kodutekstiiltooteid, peamiselt puuvillsatiinist voodipesu. Foto: Erakogu

Kodutekstiiltooteid, peamiselt puuvillsatiinist voodipesu valmistava ettevõtte Votex House lõid 2011. aastal ema ja tütar Heidi Kirotar ja Kadri Vinnal. Nüüdseks on Votex House’il ette näidata kodulehekülg ja e-pood, tootmiskauplus ja suurel hulgal rahulolevaid kliente. Valminud on ka disainisarjad luksuslikumat sorti voodipesu eelistavatele klientidele, samuti tehakse eritellimusel voodipesu vastavalt klientide soovidele ja mõõtudele. Saab küsida erilahendusi.

Ettevõte ütleb, et tegeleb iga päev oma brändi tuntuse kasvatamisega ning loodab, et nimest Votex saab õige pea voodipesu sünonüüm.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles