Fotograaf teeb kummarduse Eesti mehele

Margus Haav
, reporter
Copy
Fotograaf Terje Atonen ja meestenäituse üks modell Hannes Võrno sessiooniks valmistumas.
Fotograaf Terje Atonen ja meestenäituse üks modell Hannes Võrno sessiooniks valmistumas. Foto: Terje Atonen

Fotograaf Terje Atoneni populaarset fotonäitust "Kummardus Eesti mehele, pühendusega poegadele" saab tänasest nautida Abja kultuurimajas.

Viljandimaalt alustanud fotograaf jõuab sel aastal oma tööde ja tegemistega kodukanti juba teist korda.  Septembris avati pidulikult Ugala teatri 100. hooaeg, mille puhul valmis kogu teatripersonalist uus fotogalerii. Selle autor on koostöös Ugala teatrikunstnikuga samuti Terje Atonen. Abja kultuurimajas avatav fotonäitus mõtiskleb Eesti mehe tähenduse üle ja ärgitab talle enam tähelepanu pöörama.

"Meestenäitus viis mind Eestimaa eri paikades kokku vägevate, ägedate ja väekate Eesti meestega," rääkis Terje Atonen. "Meestenäitust tehes sain teada, kui palju on tegelikult Eesti mehes sügavust, tarkust, sisemist rahu ja mis põhiline, kui palju on huumorit. Soovin oma meestenäituse fotosid teiega jagada, et me koos mõtleksime ja pööraksime rohkem tähelepanu Eesti mehele, sest ta väärib tunnustamist ja kergitamist samavõrd kui imeline Eesti naine. Olen väga õnnelik, et sain võimaluse teha koostööd Abja kultuurimajaga ning minu fotonäitus on jõudnud lõpuks lapsepõlvekanti."  

Korraldajate kinnitusel hakkas Terje Atonen oma fotonäituse peale mõtlema kolm-neli aastat tagasi. Soodsate asjaolude kokkusattumine ning suurepäraste modellide leidmine viisid selleni, et näitus tuuritas 2017. aasta septembris Eestis koos Leinatamme fondi korraldatud meeste elustiilinädalaga, kus juhiti tähelepanu mehe tervisele. Fotonäitus oli 2018. aasta suvel ajutiselt vaatamiseks Põhja-Tallinna linnaosa tänavatel, kus seda said lisaks kodulinna rahvale nautida ka paljud turistid. Eelmise aasta talvel oli Atoneni fotonäitus meestest üleval Tallinnas Radisson Blue Sky hotelli 24. korrusel Esmaspäevaõhtuses Jazziklubis.  

Näitus avatakse reedel, 1. novembril kell 16 Abja kultuurimaja esimese korruse fuajees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles