Tuulikki Bartosikile on akordion nagu lisakopsud

Margus Haav
, reporter
Copy
Tuulikki Bartosik on esimene akordionimängija, kes võeti vastu Rootsi kuningliku muusikakõrgkooli rahvamuusika erialale, enne seda lõpetas ta esimese eestlasena Soomes Sibeliuse akadeemia rahvamuusika eriala. Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis olid tema akordioniõpetajad Henn Rebane ja Venda Tammann.
Tuulikki Bartosik on esimene akordionimängija, kes võeti vastu Rootsi kuningliku muusikakõrgkooli rahvamuusika erialale, enne seda lõpetas ta esimese eestlasena Soomes Sibeliuse akadeemia rahvamuusika eriala. Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis olid tema akordioniõpetajad Henn Rebane ja Venda Tammann. Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Rahvusvahelise haardega Eesti akordionist Tuulikki Bartosik on saanud valmis teise soolo­plaadi, «Torm veeklaasis». Eestis ja Rootsis ilmus see oktoobris, mujal Euroopas on seda oodata novembris. Plaadi esitlused Eestis algavad lamamiskontserdiga 5. novembril Viljandis pärimusmuusika aidas.

Tuulikki Bartosik, missugune muusik te olete: kas see, kes soovib oma muusikat lahti seletada, või pigem see, kes tahab sõnumi muusika enda hooleks jätta?

Mina arvan, et iga inimene filtreerib muusikat oma kõrvade ja südame kaudu. Mina saan pakkuda oma arusaama muusikast. Soovin, et kuulajad suudaksid rohkem iseendasse süveneda ning mu kontsertidel ja mu plaati kuulates vähemalt hetkeks tänapäeva üha kiiremini pöörlevast oravarattast välja tulla, hinnata seda, mis neil on, rahul olla sellega, mida nad teevad, ning märgata maailma enda ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles