Pensionär võib äraütleva otsuse vaidlustada

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniameti Viljandimaa osakond
Pensioniameti Viljandimaa osakond Foto: Elmo Riig / Sakala

Pensionäridel, kes on pensioniametilt saanud tasuta toetuse kojukande kohta eitava vastuse, on õigus otsus vaidlustada.


Sotsiaalkindlustusamet soovib, et kõik, kes riigi kulul pakutavat teenust ka edaspidi vajavad, saaksid ka tulevikus pensioni kätte kodus.

Ameti pressitalituse teatel on kõigil inimestel õigus avaldaja põhjendusi arvestamata jäetud eitav otsus vaidlustada 30 päeva jooksul pärast teate saamist. Sellisel juhul vaadatakse esmane otsus kindlasti uuesti üle.

Kui vaidlusalust otsust ei jõuta veebruarikuu pensionipäevaks üle vaadata, ei jää keegi järgmisest pensionist siiski ilma ja see makstakse välja endisest kohast. Teisisõnu: kui seni toodi teile pension postiga koju, siis tuuakse see koju ka veebruaris. Kui te seni saite pensioni postkontorist, saate selle ka veebruaris ühekordse väljamaksena sealtsamast.

Otsuse vaidlustamiseks võib pöörduda elukohajärgse pensioniameti poole. Piisab ka kõnest sotsiaalkindlustusameti infotelefonile 16106.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles