Folgipealik kutsub novembris loobuma Kalevi maiustustest (12)

Sakala
Copy
Kõrvitsalaternate traditsioon kujunes välja alles siis, kui halloween Euroopast ühes iirlastest väljarändajatega Ameerikasse jõudis.
Kõrvitsalaternate traditsioon kujunes välja alles siis, kui halloween Euroopast ühes iirlastest väljarändajatega Ameerikasse jõudis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viljandi pärimusmuusika festivali peakorraldaja Ando Kiviberg kutsub oma Facebooki leheküljel novembri jooksul loobuma Kalevi toodete ostmisest. Põhjuseks on Halloweeni nime kandvad kommid ja šokolaad, millega Kalev on enamasti Põhja-Ameerikas tähistatava pühakutepäeva eel välja tulnud.

"Ma mäletan hästi aega, mil juurtetus ja ideoloogiliselt juurutatavad "kultuuriuuendused" olid Eesti ühiskonnas vaatamata valitseva režiimi pingutustele põlastusväärsed. Luuletusi ja laule kirjutati. Uhkelt," nendib Kiviberg oma postituses. "Kas keegi on pannud tähele, et kuskil keegi oleks asunud tootma mardi- või kadrimaiustusi? Siinkohal teen üleskutse: kõik sõbrad, kes te arvate, et võõraste kommete müügikasvu nimel levitamine on vastuvõetamatu, loobume kuni novembrikuu lõpuni Kalevi toodete ostmisest. Martidele-kadridele sobivad meie oma õunad-pähklid väga hästi. Ja komme saab ka naabrite tootjatelt hankida."

Kivibergi kinnitusel on tema eesmärk innustada kõiki kommete mõttes oma hoidma ja võõrast teadlikult hoiduma. 

Magusatootja omalt poolt pole Kivibergiga päriselt nõus.

"Postitusest jääb ekslik mulje, nagu pakuks Kalev erikujundusega tooteid vaid halloween'i tarvis," teatas aktsiaseltsi Orkla Eesti kommunikatsioonijuht Ruth Roht. Orkla Eesti aktsiaselts moodustus aktsiaseltside Kalev ja Põltsamaa Felix ühinemisel. "Tegelikkuses on Kalevi tootevalikus täiesti olemas erimaiustused ka mardi- ja kadripäeva tähistamiseks." 

 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles