Paistu rahvas pani pühadele leekiva punkti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast 34 tegusat päeva jätkus jõuluvanal energiat veel Paistu rahvaga lõkke ümber trallida.
Pärast 34 tegusat päeva jätkus jõuluvanal energiat veel Paistu rahvaga lõkke ümber trallida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel lõpetas Paistu valla rahvas üheskoos pühadeaja, saates koduteele jõuluvana ja päkapikud ning põletades jõulukuuski.


Paistu valla kultuurijuht Piia Mänd ütles, et sellise ürituse mõte oli sündinud juba suvel, kui arutati valla ühistegemisi ja olmeküsimusi.



«Inimesed on varem olnud hädas vanadest kuuskedest lahtisaamisega,» lausus ta ning lisas, et praktilise eesmärgi täitmise kõrval kujunes ettevõtmisest ilus pühadehooaja lõpetus.



Enamik umbes 15-st põletamisele läinud kuusest pärines ümberkaudsetest majadest, kuid üks puu toodi kohale kaugemalt.



Kõige enam tundsid lõkke vastu huvi lapsed, kuid näha võis ka täiskasvanuid. «Teismelisi oleks võinud ehk rohkem olla,» nentis Mänd.



Ürituse eestvedajad olid kaalunud küll ka tuleskulptuuri valmistamist, kuid loobusid siiski nii ambitsioonikast plaanist. «Esimesel korral ei söandanud seda veel ette võtta, aga ehk teeme  nii tulevikus,» sõnas Piia Mänd.



Et tänavu polnud ettevõtmist valla eelarvesse plaanitud, olid tehnilised võimalused piiratud, kuid üldjoontes jäid korraldajad rahule. Kultuurijuhi arvates muutub iga üritus kogemuste kogunedes paremaks ning sellisest hooaja lõpetamisest võiks saada lausa traditsioon.



Kuuselõkke valgel saadeti teele ka 7. detsembril valda tulnud jõuluvana ja päkapikud, kelle töö oli selleks korraks tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles