Viljandimaal on endiselt elektrita tuhanded

Sakala
Copy
Elektrilevi loodab rikked kõrvaldada nädala lõpuks.
Elektrilevi loodab rikked kõrvaldada nädala lõpuks. Foto: Arvo Meeks

Täna kella 9.30-ks oli pühapäevaste tormikahjustuste tõttu Viljandimaal vooluta 2740 klienti. Viljandimaa on elektrikatkestuste arvult Eestis praegu esikolmikus. 

Kõige rohkem elektrita majapidamisi on Põlvamaal (4870) ja Võrumaal (2930). Elektrilevi lubab, et suuremale osale kodudest on võimalik vool tagasi anda kuni kahe ööpäeva jooksul. Kõigi rikete lahendamine võib kesta aga nädala lõpuni. Ettevõte tahab tänase päeva jooksul tööle saada need liinid, mis varustavad elektriga elutähtsaid teenusepakkujaid, koole ja lasteaedu.

"Eesmärk on see, et kõik lapsed saaksid kindlasti homme kooli ja lasteaeda ning et lapsevanemad saaksid täna sellega arvestada," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen pressiteate vahendusel. "Kohtades, kus läheme täna rikkeid likvideerima, saadame klientidele ka SMS-i. Nii võivad kliendid arvestada, et suure tõenäosusega saame seal rikke täna ka kõrvaldatud“.

Elektrilevi on pühapäeva õhtust tegelnud rikete kõrvaldamisega ning on täna hommikuks ühenduse taastanud 52 000 tarbimiskohale. 

"Tänase päeva eesmärk on saada klientidele ja omavalitsustele võimalikult objektiivne info rikete likvideerimise prognoosaja kohta," rääkis Klaassen. "Saatsime eile õhtul riketest puudutatud omavalitsustele info meie prioriteetide nimekirjas olevate objektide kohta, mille likvideerimisega hakkasime pihta eile ja jätkame täna. Prioriteetsete objektide hulka kuuluvad näiteks lasteaiad ja koolid ning ka pumplad ja veepuhastid."

Klaassen lisas, et valdadelt ja linnadelt oodatakse infot objektide kohta, mille elektrivarustus tuleks esmajärjekorras taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles