Viljandis kostis raadiotest vaid sahinat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Raadiolainete kadumise põhjus peitus Viljandi raadiomasti tabanud rikkes.
Raadiolainete kadumise põhjus peitus Viljandi raadiomasti tabanud rikkes. Foto: Elmo Riig

Viljandis ja selle lähiümbruses kostis esmaspäeva pärastlõunal vaid sahinat, sest ükski raadiojaam siin läbi õhu ei levinud. Kella nelja ajal oli läbi sahina võimalik kuulda Vikerraadio programmi ning kõige paremini jõudis viljandlasteni venekeelse Raadio 4 signaal.

Raadioprogrammide edastamisega tegeleva digiteenuste ettevõtte Levira turundus- ja kommunikatsioonijuht Kristi Kurell teatas Sakalale, et pühapäevane torm mõjutas ka Levira teenuste toimimist ning elektrikatkestuse tõttu oli häiritud Viiratsi saatemasti töö. Praeguseks on masti juures käivitunud elektrigeneraator ning tele- ja raadioprogrammid levivad jälle.

Kurell lisas, et Viiratsi saatejaamast kadus elekter esmaspäeval kell 13.08 ning 13.38 sai ettevõte Elektrilevilt info, et tegemist on madalpinge elektrivõrgu rikkega, mille kõrvaldamine võtab aega kuni kolm päeva. Kell 13.41 sõitis Tallinnast välja Levira ekipaaž varugeneraatoriga ning kell 16.15 töötas saatejaam varutoitelt. Selleks hetkeks olid kõik teenused taastatud ning nii raadio- kui ka telekanalid olid taas eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles