Marek Tiitsi raport: Trans võttis võrdselt alanud lahingust jõuga oma

Sakala
Copy
Laupäeva pärastlõunal kohtus Viljandi Tulevik Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga 34. voorus koduväljakul Narva Transiga. Trans võitis 2:0.
Laupäeva pärastlõunal kohtus Viljandi Tulevik Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga 34. voorus koduväljakul Narva Transiga. Trans võitis 2:0. Foto: Elmo Riig

Viljandi Tuleviku meeskonna kõrgliigahooaja eelviimane kodumäng tõi eile, laupäeval, paduvihmasele ja tormituulisele linnastaadionile kahe- ja poolesaja silmapaari ette lahingu Narva Transiga. Ehkki avapoolaeg kulges võrdsete heitlusena, võitsid selle piirilinlased ning teisel poolajal lükkasid nood sisse kõrgema käigu, millele Tulevikul vastust polnud. Vastu tuli võtta 0:2 kaotus.

Tulevik alustas mängu isukalt ja esimese veerandtunni vältel surus ta Transi oma trahvikasti ümber tihedalt kokku. Kristjan Kask, Mark Edur ja Kaimar Saag lõid ridamisi lubavaid momente, narvalaste väravasuul seisev Marko Meerits oli aga ülesannete kõrgusel.

Aegamisi pallivaldamine võrdsustus. Ometi ei suutnud Trans endiselt Tuleviku värava poole ühtki pealelööki saata, ehkki teenis mitu nurgalööki. 34. minutil andis Aleksandr Zakarljuka paremalt äärelt ristsöödu värava ette, Eduard Golovljov leidis end seal ootamatult avanenud tühimikust ja sai palli üsna segamatult maad mööda väravaposti kõrvalt võrku saata. 1:0.

Transi minimaalsel eduseisul mindi ka poolajapausile. Teist kolmveerandtundi alustas Tulevik taas näljaselt ning haaras palli vallates ajuti tugeva territoriaalse ülekaalu. Nii Alex Roosalu asemel mängu sekkunud Indrek Ilves kui äärekaitses rassiv Janar Õunap said standardolukordade järel ohtlikult löögile, ent palli väravasse panna ei suutnud. Vladislav Zanfirov pääses kontrarünnakus Narva väravavahiga silmitsi, kuid pealelöök vihises värava ristnurgast mööda. Samal ajal tõrjuti mitu Transi ohtlikku läbimurret oma trahvikastis.

Aegamisi loovutas Tulevik mängulise initsiatiivi Transile ning ehitas ise ridamisi vasturünnakuid. 81. minutil jäeti aga taas Golovljov trahvikasti joonele üksinda ning vasakult äärelt tulnud Markas Benetase söödu realiseeris too sarnaselt esimesel poolajal lööduga maad mööda teele saadetud löögiga väravaks. 2:0.

Tuleviku olukord oli juba ilmselgelt täbar, ent järelejäänud üheksa minuti jooksul üritas ta siiski päästa, mis päästa annab. Indrek Ilves oli ründeliinis valmis kontrarünnakuile tormama, ent mitut puhku (ja paaril korral ka ebaõiglaselt) kammitses teda äärekohtuniku suluseisulipp. Lõpuminuteil võitles ta siiski järjekordse pika söödu endale, keeras end kaitsja pealt maha ja sai ka pealelöögi teha, ent Transi väravavaht näitas taas taset. Lõpuvile tähistas Transile raskelt tulnud, ent kokkuvõttes siiski üsna turvalist 2:0 võitu.

Tulevikul on sel hooajal pidada veel kaks kohtumist: 3. novembril koduväljakul Maardu Linnameeskonnaga ja 9. novembril võõrsil Tallinna Kaleviga. Et kalevlased eile Tartu Tammekast, keda Tulevik möödunud nädalal võitis, jagu ei saanud (kaotasid 1:2), jäi Tuleviku positsioon turniiritabelis muutumatuks. Teine lähikonkurent, kahe punktiga Tulevikust tagapool püsiv FC Kuressaare peab oma 34. vooru kohtumise täna kell 13, võõrustades Nõmme Kaljut.

Tabeli viimane, Maardu Linnameeskond, kaotas eile koduväljakul 1:4 Tallinna FCI Levadiale ning minetas sisulised lootused meistriliigasse püsima jääda, ehkki matemaatilised variandid on veel säilinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles