Viimaseid päevi on võimalik hiirekütt soetada euro eest

Sakala
Copy
Viljandi varjupaiga kassid möödunud aasta oktoobrikuus.
Viljandi varjupaiga kassid möödunud aasta oktoobrikuus. Foto: Marko Saarm

Varjupaikade mittetulundusühing on viimasel kuuel aastal kuulutanud oktoobri musta kassi kuuks. Tänavu pakuvad seitse Eesti varjupaika oktoobris võimalust saada endale must või musta-valgekirju kass 35-eurose loovutustasu asemel ühe euro eest.

Varjupaikade mittetulundusühingu üldjuhi Triinu Priksi sõnul on niisugune kampaania ellu kutsutud sellepärast, et mustadele kassidele on teist karva kassidega võrreldes raskem kodu leida ja nende varjupaigas viibimise aeg on sageli pikk.

Möödunud aastatel on ettevõtmine olnud edukas, näiteks eelmisel aastal pääses 108 mustast kassist sel moel koju 52. Tänavu on kodu leidnud üle 30 kassi.

Viljandi loomade varjupaigas on asutuse veebilehe andmetel praegu 135 kassi, kellest 32 on musta või musta-valgekirju karvkattega.

Varjupaigas asuvate loomade kohta näeb infot siit.

2007. aastal loodud Varjupaikade mittetulundusühing on Eesti suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon ning sellesse kuuluvad varjupaigad Viljandis, Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Rakveres, Võrus ja Valgas. Tegutsemisaja jooksul on ühingu kaudu uue kodu leidnud rohkem kui 12 000 looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles