Kaks puud jätsid Viljandi elektrita

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Öösel kõikjal Eestis möllanud torm Patrick murdis hulga puid ning kaks neist kukkusid Viljandisse tulevate kõrgepingeliinide peale.

Esimene puu kukkus 110kilovoldisele liinile kell 5.09. Eleringi juhtimiskeskuse juhataja Märt Allika sõnul see aga Viljandimaale veel elektrikatkestusi ei toonud, sest teine samasugune liin püsis tervena.

Kell 7.13 langes puu ka tervele liinile ning elekter kadus kogu linnast ja suures osas maakonnast. “Elektri saime tagasi, kui suutsime puu liini pealt ära saada,” selgitas Allika. See juhtus veidi pärast kella kümmet.

Allika sõnul on nüüd Eleringile kuuluvad kõrgepingeliinid taas sedavõrd korras, et ükski alajaam pole elektrita. Eesti Energial on aga katkestusi paljudel kesk- ja madalpingeliinidel.

Eleringi juhtimiskeskuse juhataja tunnistas, et nii pikka ja laiaulatuslikku elektrikatkestust pole Viljandimaal varem olnud. “2005. aasta jaanuaritormi ajal jäi ka linn korraks elektrita, aga toona oli katkestus pool tundi,” rääkis Allika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles