Gümnastistid pääsesid Lätis IT-võistluse finaali

Sakala
Copy
Koolinoored pidid näitama oma oskusi arvutimängu loomises. Pilt on illustratiivne.
Koolinoored pidid näitama oma oskusi arvutimängu loomises. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viljandi gümnaasium jagas oma sotsiaalmeedia lehel teadet, et gümnasistid Ergo Adams, Leo Muiste ja Villem Mändmaa on jõudnud Ventspilsis peetava võistluse "IT Challenge 2019" finaali.

Võistlusel on kaks vooru ning esimeses voorus oli Viljandi gümnaasiumi õpilaste ülesanne luua nüüdisaegne arvutimäng ja näidata oma asjakohast võimekust.

Kõikide vanuserühmade peale kokku püüdles finaali 533 rühma. Neist 370 on pärit Lätist, 76 Leedust, 72 Eestist ning 15 Soomest. Finaali pääses 64 rühma, Viljandi gümnasistide vanuseastmes ehk kümnenda kuni kaheteistkümnenda klassi õpilaste finaalis osaleb 18 rühma.

Võistlust korraldatakse neljandat korda, et panna proovile õpilaste võimed tehnoloogiliste oskuste loova rakendamise alal. Finaal on 13.–15. novembrini Ventspilsis, kus jagatakse võitjate vahel välja 12 000 euro suurune auhinnafond.

Võistlust korraldavad Ventspilsi kõrgkool, linna haridusvalitsus, loomemaja, kontserdisaal Latvija, Network of innovative informal education for youth, Information Technology Foundation for Education ja mittetulundusühing Nuti-Võlur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles