99 detonaatoriga mees jalutas läbi linna politseimajja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Detonaatoritega mees kõndis Viljandi politseimajja, kus ta ohtlikest seadmetest vabanes.
Detonaatoritega mees kõndis Viljandi politseimajja, kus ta ohtlikest seadmetest vabanes. Foto: Marko Saarm

Viljandi politseinikud kirjeldavad oma Facebooki lehel neljapäeval tekkinud üliohtlikku olukorda, kus üks mees astus läbi linna politseimajja, kaasas 99 kapseldetonaatorit. Mees ei teadnud, et need on väga ohtlikud seadmed.

Kirjelduse kohaselt haaras mees kinni oktoobris avanenud võimalusest anda suurema tülinata ära vanu ja ebaseaduslikke relvi ning laskemoona.

Teadmata, millega täpselt on tegemist, võttis ta kapseldetonaatorid kaenlasse ja astus nendega läbi linna politseimajja. "Tema teelolek võinuks väga kurvasti lõppeda," tõdesid politseinikud oma seletuses.

Politseimajja kutsuti pommirühm, kes viis kogu kraami ohutult minema. "Samas raputasid demineerijad nõutult pead, öeldes, et kui käivituv detonaator on inimese käes, võib käest või enamastki ilma jääda," seisab postituses.

Seega soovitavad nii politseinikud kui demineerijad, et kui leitakse midagi, mis võib olla plahvatusohtlik, tuleks sellest käed eemal hoida ning kutsuda kohale pommirühm.

Viljandimaa inimesed on relvade äraandmise kuud kasutanud üsna aktiivselt. Esimese nädalaga loovutati üks relv ning kolmel juhul laskemoona. Nädal tagasi reedel said politseinikud Viljandist Pirni tänava eramust teate, et sealt avastati kolm karpi jahipüssi padruneid, viis karpi sportpüssi padruneid ja kaks purki püssirohtu. Politseipatrull võttis asjad hoiule ning toimetas politseimajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles