Raamatukogupäevadel saab meisterdada laternaid ja kuulata ajaloolast

Sakala
Copy
Oktoobri viimasel kolmapäeval tuleb Viljandisse ajaloolane Jaak Juske.
Oktoobri viimasel kolmapäeval tuleb Viljandisse ajaloolane Jaak Juske. Foto: Konstantin Sednev

Tänavused üleriigilised raamatukogupäevad "Kohtume raamatukogus" kestavad 20.–30. oktoobrini ja on pühendatud nii käimasolevale eesti keele aastale ning kui ka lugemisele ja mängule.

"Viljandi linnaraamatukogus jagub kümne raamatukogupäeva jooksul tegemist  nii suurtele kui väikestele,” rääkis linnaraamatukogu huvijuht Agnes Kuus-Korv. "Nädala sisse mahuvad koolivaheaja meisterdamistunnid, mis on mõeldud algklassilastele ja leiavad aset esmaspäevast neljapäevani. Neile paneb punkti ühine pannkoogitegu uues perekeskuses Perepesa."

Homme, 24. oktoobril kell 17 algab laste- ja noortekirjanduse saali videoruumis mudilase tund täis pisikestele meeldivaid raamatuid, mänge ja muusikat. Samal ajal on Ameerika teabepunktis Sirje Kiini raamatu "Kirjanduse vabadus ja vabaduse kirjandus" esitlus. Kirjanikuga vestleb raamatukogu direktor Reet Lubi. 

29. oktoobril kell 10 algab laste- ja noortekirjanduse saalis lastehommik, kell 16 saavad noortenurgas taas kokku Pipa lasteklubi liikmed, kel on sel korral plaanis meisterdada halloween'i laternaid ning teha algust klubiliikmete endi kirjutatud ja illustreeritud raamatuga.   

30. oktoober on raamatukogus ajaloolase Jaak Juske päralt. Esimene kohtumine algab kell 12 ja on mõeldud algkassidele, kell 13.15 räägib Juske põhikoolidele ja lõpetab päeva kell 17.30 algava kohtumisega, mis on mõeldud kõikidele huvilistele. Juske räägib Eesti ajaloost, toob esile põnevaid fakte ja lubab juttu teha ka sellest, kuidas meil kõigil võib olla lauasahtlis ajaloo avastamiseks kuldaväärt asju.

Raamatukogupäevade ajal on linnaraamatukogus avatud kaks näitust. Trepigaleriis on väljas Marge Nelgi fotonäitust "Imede ilm" ning laste- ja noortekirjanduse saalis koolikiusamise valupunkte käsitlev näitus "Üksi teiste seas".  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles