Draamakonverentsil astusid üles rahvusvahelise kaaluga praktikud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Konverentsi külaline sai kaasa lüüa mitmes praktilises õpitoas Viljandi haiglas, muusikakoolis, kultuuriakadeemias, vaimse tervise päevakeskuses, avatud noortetoas ja keskpäevakoolis.
Konverentsi külaline sai kaasa lüüa mitmes praktilises õpitoas Viljandi haiglas, muusikakoolis, kultuuriakadeemias, vaimse tervise päevakeskuses, avatud noortetoas ja keskpäevakoolis. Foto: Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia

11. ja 12. oktoobril peeti Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias rahvusvahelist rakendusteatri konverentsi "Draama ühendab inimesi – etenduskunstid ja elukestev õpe", kus astusid üles rahvusvaheliselt tunnustatud teatri- ja draamapraktikud. Kuuendat aastat korraldatav konverents jõudis tagasi oma sünnilinna Viljandisse ning võitis siinse publiku südame.

Kultuuriakadeemia lähetatud pressiteates märgitakse, et draamakonverentsil sai näha, õppida ja tunda, kuidas rakendusteatri tipptegijad, näiteks Allan Owens, Anne Pässilä ja Jouni Piekkari töötavad eri vanuses rühmadega, kasutades draamategevusi, jutuvestmist, graafilist tagasisidet, klounaadi ning isegi luulet.

Professor Allan Owens tegi oma ettekande protsessdraama kujul, kaasates osa publikust mängima ja teisi nähtut analüüsima. "See kõik oli ülimalt haarav ja meeleolukas," ütles vabatahtlikust Tallinna Euroopa kooli abiturient Anke-Leen Mikk. "Ma pole varem milleski sellises osalenud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles