Algaval koolivaheajal on Viljandi laste päralt

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kevadvaheajal õpiti noortetoas ehteid valmistama.
Kevadvaheajal õpiti noortetoas ehteid valmistama. Foto: Rita Plomber

Tuleval nädalal algaval sügisesel koolivaheajal keegi igavlemist kartma ei pea, sest Viljandis leidub mitmesuguseid tegevusi erinevas vanuses ning huvidega lastele ja noortele.

Sügisvaheaja programmi koostamisel on seekord jõud ühendanud Viljandi linnavalitsus ja väikeettevõtjad.

Vajadus ühise kava koostamise järele tekkis Viljandi avatud noortetoa juhataja Tiina Tarti sõnul sellest, et Viljandis pakutakse lastele ja noortele tegevust päris palju, aga info ei pruugi alati kõigi huvilisteni jõuda. "Sellepärast on linn võtnud sihiks koolivaheaegadel asutuste ja ettevõtete info koondada ja ühiselt välja kuulutada," selgitas Tart. "Loodetavasti lisandub tulevikus rohkem partnereid ja vaheaja kava saab veelgi tihedam ja mitmekülgsem. Info järgmisel nädalal toimuva kohta on praegugi oodatud ja oma kanalites jagame seda hea meelega."

Ühiselt pakutakse vaheaja nädalal huvitavaid ettevõtmisi igal päeval. Jagub nii nuputamist vajavat tegevust kui ka tantsu, muusikat, sporti, käelisi ja kokakunsti oskusi arendavaid tegevusi. 

Viljandi avatud noortetoas on teisipäeval, 22. oktoobril lauamängude õhtu ja Viljandi muuseumis saab teisipäevast laupäevani osaleda avatud mänguväljade festivali paralleelprogrammi otsimismängus "100 tähtsat asja".

Huvitegevuse pakkujad korraldavad huvilistele avatud tunde. MIttetulundusühing Õuering kutsub teisipäeval õuemänguhommikule, noortetoas on teisipäeval ja neljapäeval tõukeratta- ning kolmapäeval BMX-ratta trenn. JJ Street tantsukoolis saab reedel osaleda tänavatantsu tunnis ning Viljandi naiste jäähokiklubi Fellin Fuuriad ja Viljandi hokikool kutsuvad kõiki laupäeval Viljandi jäähalli perepäevale.

Käeosavust saab koolivaheajal arendada Viljandi linnaraamatukogus. Esmaspäevast neljapäevani on hommikuti lapsed oodatud raamatukokku meisterdama. Valmivad sokiloomad, võtmehoidjad, sõlmitakse, kaunistatakse salvrätitehnikas kive ja neljapäeval lähevad meisterdajad vaheaega lõpetama Perepesasse, kus valmistatakse koos midagi magusat.

Muusikahuvilised noored on neljapäeva õhtul oodatud Viljandi avatud noortetuppa esimesse DJ-kooli, kus juhendajaks on DJ Valtiè.

Viljandi kunstikoolis on vaheajal animatsioonikursus ning huvikoolis "Noorte Notafe" sügisene loomelaager. 

Lisaks on Viljandis veel mitu kohta, kuhu lapsed ja noored on oodatud. Noortetuba ja Jakobsoni kooli ujula on avatud tavapärasest varem, Centrumi kinos on lastele ja noortele suurem filmivalik, avatud on linnaraamatukogu, jäähall, Männimäe bowling'usaal, Castle Escape'i põgenemistuba ning Viljandi muuseum.

Sügisvaheaja kavaga plakatid on linnaruumis ja Viljandi kodulehel. Täpsema info leiab Viljandi avatud noortetoa Facebooki lehelt, samuti osalevate asutuste ja ettevõtete kodulehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles