Musta kassi kuul on uue kodu leidnud ligi 30 kiisut

Sakala
Copy
Varjupaikade mittetulundusühingu eestvedamisel on  oktoober kuuendat aastat musta kassi kuu.  
 
Varjupaikade mittetulundusühingu eestvedamisel on  oktoober kuuendat aastat musta kassi kuu.    Foto: Marko Saarm

Varjupaikade mittetulundusühingu seitsmest varjupaigast on musta kassi kuu esimesel poolel sümboolse loovutustasu eest uude koju pääsenud ligi 30 musta kassi. Mittetulundusühingu üldjuhi Triinu Priksi sõnul on musta kassi kuu toonud varjupaikadesse hulganisti huvilisi. Tema sõnul on nüüdseks uues kodus 28 süsimusta või mustvalget kassi, veel 57 ootab aga varjupaikades uut võimalust.

Loomade varjupaikades peetakse oktoobris musta kassi kuud kuuendat korda. Mullu oktoobris pääses varjupaikades viibinud 108 mustast kassist sel moel koju 52. Kampaania keskendub mustadele kassidele, sest neil on teistest keerulisem uut kodu leida ja nende varjupaigas viibimise aeg venib sageli väga pikaks. Musta kassi kuul pakuvad varjupaigad võimalust võtta must kass tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel sümboolse ühe euroga.

Varjupaikades ootavate mustade kasside kohta saab infot veebilehel https://varjupaik.ee/loomad/oktoober-musta-kassi-kuu. Lähemat tutvust saab kassidega teha juba varjupaikades kohapeal. Kõik loovutatavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. 

"Samas soovime alati enne loovutamist veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus. Meie eesmärk on, et loomad saaksid endale hooliva kodu kogu eluks," ütles Priks.

2007. aastal loodud Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Viljandis, Rakveres, Võrus ja Valgas. Oma tegutsemisaja jooksul on mittetulundusühingu kaudu uue kodu leidnud rohkem kui 12 000 looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles