Muuseumiukselt algab avastusrekt

Priscilla Õmblus
Copy
Lastele mõeldud muuseumifestivalil "Avatud mänguväljad" lööb kaasa 19 muuseumi ja raamatukogu, nende seas Viljandi muuseum.
Lastele mõeldud muuseumifestivalil "Avatud mänguväljad" lööb kaasa 19 muuseumi ja raamatukogu, nende seas Viljandi muuseum. Foto: Elmo Riig

Käesoleval nädalal peetakse üle-eestilist laste ja noorte muuseumifestivali “Avatud mänguväljad”, mis ärgitab lapsi põneva lisaprogrammi abiga rohkem muuseumisse minema.

Viljandi muuseum kutsub kuni üheksa-aastasi lapsi ühes perega osalema otsimismängus "100 tähtsat asja". Viljandi muuseum lööb festivali paralleelprogrammis kaasa mullu koostatud mängujuhisega, kus väikesed sõbrad viib mängulisele avastusretkele muuseumi vapilind öökull.

150 aasta vanuse laulupeo traditsiooniga saab aga tutvuda ajaloomuuseumi ja Viljandi muuseumi koostöönäitusel "Päris ja prii: 200 aastat talurahva vabastamisest Liivimaal, 150 aastat esimesest laulupeost". Laulupeole pühendatud vitriin sisaldab muu hulgas esimese üldlaulupeo rinnamärki, juubelipidude noodivihikuid ning kaela- ja rinnaehteid.

Mängujuhise saab muuseumi kassast ja osaleda saab muuseumi piletiga.

Viljandi muuseum asub ajaloolises apteegihoones ning sai eelmisel kevadel 140-aastaseks. Nende aastatega on muuseumisse kogunenud palju põnevat.

Viiendat korda peetava muuseumifestivali pealkiri "Keeruta ja lennuta!" tõukub laulu- ja tantsupeo aastast, kuid muuseumid avavad teemat eripalgeliselt ja loominguliselt. Festivalist võtab osa 19 Eesti muuseumi ja raamatukogu, kes on valmistanud mängulehe, mis aitavad lastel ja peredel näitusi ja kogusid mängulises võtmes avastada. Mänge oli loodud eri vanuses lastelele. Kokku on neli taset.

Lisaks mängujuhistega muuseumide avastamisele on võimalik Tallinnas, Tartus, Rakveres, Viljandis, Imaveres, Pärnus, Haapsalus, Kohtla-Nõmmel ja Paldiskis osa võtta põnevatest otsimis- ja avastusmängudest, jutu- ja töötubadest, veebipõhisest raamatumängust, vaadata etendust või koos perega osaleda perehommikutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles