Cleveron on aasta ekspordiettevõte

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Aasta ekspordiettevõtte tiitlit käis auhinnagalal vastu võtmas Cleveroni looja Arno Kütt.
Aasta ekspordiettevõtte tiitlit käis auhinnagalal vastu võtmas Cleveroni looja Arno Kütt. Foto: Remo Tõnismäe

Reede õhtul tunnustati pidulikul auhinnagalal "Eesti parimad ettevõtted 2019" meie kõige tublimaid ettevõtteid. Aasta ettevõtte tiitliga pärjati Kundas asuv puitmassi tehas aktsiaselts Estonian Cell, aasta eksportööri tiitli sai Viljandi ettevõte Cleveron.

Aasta ettevõte valiti EAS-i ja Eesti tööandjate keskliidu konkursi "Ettevõtluse auhind“ ning Eesti kaubandus-tööstuskoja konkursi "Konkurentsivõime edetabel" parimate seast.

Eesti tööandjate keskliidu volikogu esinaise Kai Realo sõnul on nii tänavune võitja Estonian Cell kui ka aasta eksportöör Cleveron silmapaistvad uuendajad ja piirkonna olulised tööandjad. "Estonian Cell, kes investeeris kogu eelmise aasta kasumi keskkonnamõjude vähendamisse, annab väärtusahelas tööd enam kui 500 inimesele. Pakirobotite leiutaja Cleveron panustab aga sektori tööjõu tulevikku, koolitades oma inimeste ja oma kuludega Viljandis uusi robootikainsenere," ütles Realo.

"Ettevõtlikel inimestel on hindamatu roll ühiskonna heaolu kasvatamisel ning nende tehtavate pingutuste tunnustamine on väga tähtis. Ettevõtlusauhindu anname igal aastal ainult väikesele osale Eesti ettevõtjatest, kuid sellega väljendame oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes," rääkis Eesti kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ning lisas, et vaadates läbilõiget võitjatest on selge, et edu saavutamiseks on tähtis olla konkurentsivõimeline ka väljaspool Eestit.

"Tänavune aasta välisinvestor ja aasta ettevõte on toonud Eesti majandusse üle 200 miljoni euro välisinvesteeringuid. Just sellised välisinvesteeringud aitavad tuua Eestisse uusi teadmisi, luua uusi töökohti ning tõsta Eesti inimeste palku," ütles EAS-i juhatuse liige Sigrid Harjo ja lisas, et kõiki võitjaid iseloomustab ambitsioonikus ja suunatus ekspordile, mis on meie majanduse arengu alus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles