Viljandi kitarrifestivali kolmas päev liitis soomeugrilasi

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Saksofonist ja helilooja Raul Sööt juhendas kolmandal festivalipäeval noori kitarriõpilasi.
Saksofonist ja helilooja Raul Sööt juhendas kolmandal festivalipäeval noori kitarriõpilasi. Foto: Rene Jakobson

Kitarrifestivali kolmanda päeva avas pärimusmuusika aidas festivali kitarriorkester, mis oli kokku pandud festivali töötubades osalenud noortest kitarriõpilastest, keda juhendas saksofonist ja helilooja Raul Sööt.

Pärimusmuusika aida suure saali lava täitis oma kitarrihelidega Viljandi festivali publikule juba tuttav soome kitarrivirtuoos Teemu Viinikainen, kes tegi sellel korral etteaste soolokavaga, andsid Kitarrifestivali korraldajad pressiteate vahendusel teada. 

Lisaks meie põhjanaabrile astusid aida suurel lavale publiku ette ungarlane Sándor Szabó ja meie oma Robert Jürjendal. Sándor Szabó tänas publikut selle eest, et teda on nii hästi vastu võetud, tekitades tunde, nagu oleks ta kodus.

Kolmanda festivalipäeva saatis öösse traditsiooniline jämm vinoteegis Mulks.

Festival jätkub täna kell 18, kui Õisu mõisas astuvad publiku ette Petri Krzywacki ja Joonas Tuuri. Duot iseloomustab rütmiline julgus ning avatud lähenemine erinevatele džässistiilidele.

Kell 19 saab pärimusmuusika aidas nautida Hollywoodi mängufilmides "Pii elu" ja "Söö, palveta, armasta" helitehnoloogina kaasa teinud India muusiku Manish Pingle'i ning löökpillimängija Brian Melvini kontserti. Manish Pingle esineb India slide-kitarri sitariga.

Kell 21 esinevad pärimusmuusika aidas Jonathan Kreisberg ja Nelson Veras, kelle kohta on öeldud, et nad on on ühed tänapäeva leidlikumad kitarristid. Kell 23 on Kondase Keskuses traditsiooniline öökontsert, kus sel korral astub publiku ette Agni Hallik, kes õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemia magistriõppes professor Heiki Mätliku kitarriklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles