Rakvere teater näitab vene hinge

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Vene hing eesti kuues Rakvere moodi.
Vene hing eesti kuues Rakvere moodi. Foto: Alan Proosa

Rakvere teatri uusim lavastus, 4. oktoobril esietendunud "Onu Vanja" on Eili Neuhausi Tšehhovi-lavastus, milles saavad kokku vene hing, armastus ja igatsus. Esimese väljasõiduna jõutakse esmaspäeval, 14. oktoobril kell 19 Ugalasse.

Anton Tšehhovi "Onu Vanja" tegevus toimub metsade keskel maamõisas, mida võtab vaevaks külastada haritud professor oma glamuurse noore naisega. Nende tulek pöörab pea peale nii mõisaelanike senise elukorralduse kui ka nende hinged.

Lavastaja sõnul on "Onu Vanja" ühe perekonna lugu, mis esmapilgul tundub lihtsana, kuid Tšehhovi puhul oleks selline hinnang kuritegu. "Ta on lihtsalt nii suur meister, et oskas tindi, paberi ja sõnadega lahti muukida või vähemalt viidata inimesele, kes oma igatsustes muutub järsku elavaks. See lugu räägib minu jaoks eelkõige inimesest, kes on tahtnud elada oma elu võimalikult hästi ning ühel hetkel küsib iseendalt, mida ta elult tahab."

Osades on Ülle Lichtfeldt, Jaune Kimmel, Helgi Annast, Laura Baumverk (külalisena), Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Velvo Väli, Toomas Suuman ja Tarmo Tagamets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles