Sooääre kontsert kergitas aida katust. Kitarrifestival jätkub

Sakala
Copy
Jaak Sooäär Electric Quartet Viljandi kitarrifestivalil.
Jaak Sooäär Electric Quartet Viljandi kitarrifestivalil. Foto: Rene Jakobson

Eile, 10. oktoobril andis Viljandi kitarrifestivalil  pärimusmuusika aida suures saalis kontserdi Jaak Sooääre Electric Quartet.

Kontserdil kõlasid palad kitarrimaailma suurkuju Jeff Becki pika muusikutee eri perioodidest ning sellega tehti suur kummardus Beckile, kes kes tähistab tänavu 75 aasta juubelit, teatas festivali turundusjuht Sigrit Vaiksaar.

Poolteise tunni jooksul sai kuulda teoseid, mille seas oli rahulikke mõtisklusi, aga ka tõelist kärtsu ja mürtsu, mis pani pärimusmuusika aida seinad värisema.

Festivali teine õhtu lõppes vinoteegis jämmiga, kus lisaks noortele muusikutele asusid jämmima saksofonist ja sellel aastal festivali kitarriorkestri juhendaja Raul Sööt ning festivali kunstiline juht Ain Agan, kellel ilmus äsja album «AganagA».

Täna on Viljandi kitarrifestivali kavas kell 18 tasuta kontsert festivali kitarriorkestriga, keda juhendab Raul Sööt. Kell 19 astub püünele Teemu Viinikainen Soomest ning kell 20.30 eksootiline kitarrivirtuoos Sándor Szabó, kes esineb harva kasutatava baritonkitarriga. Viljandis esitatavas kavas põimib ta Ungari rahvaviise Kaug-Ida muusikaga. Szabó astub lavale koos armastatud Eesti kitarristi Robert Jürjendaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles