Viljandi mehe murdmise tõttu lõppes turvafirma ja jalgpalliliidu leping

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Turvafirma töötajad väänasid pealtvaataja pikali ja viisid tribüünilt ära. Kui esialgu ei võtnud jalgpalliliit seisukohta, kas jõu kasutamine oli põhjendatud, siis nüüdseks on ta oma hinnangu andnud, lõpetades turvafirmaga koostöö.
Turvafirma töötajad väänasid pealtvaataja pikali ja viisid tribüünilt ära. Kui esialgu ei võtnud jalgpalliliit seisukohta, kas jõu kasutamine oli põhjendatud, siis nüüdseks on ta oma hinnangu andnud, lõpetades turvafirmaga koostöö. Foto: Marko Saarm

Septembri lõpus Viljandis peetud Hispaania ja Portugali noortekoondiste mängu eel tribüünide taga 72-aastase viljandlase maha murdnud turvafirma Meeskond lahendas jalgpalliliidu hinnangul juhtunut valesti, turvafirma pole aga sellise käsitlusega nõus. Nii otsustati erimeelsuste tõttu koostöö lõpetada.

Turvafirma väljavahetamine sai nähtavaks teisipäeva õhtul Tartus peetud Eesti ja Kosovo naiskonna kohtumises, kus Meeskonna asemel tegi turvatööd hoopis G4S.

"Peatasime senise lepingu seoses erinevate nägemustega pühapäeval, 22. septembril Viljandis UEFA sõprusturniiri mängul toimunud intsidendi lahendamisega," sõnas Soccernet.ee-le jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Kui jalgpalliliidu hinnangul kasutasid turvamehed joobes Viljandi jalgpallifänni Tambet Tõnuristiga tegeldes liiga palju jõudu, siis turvafirma Meeskond juhatuse liige Eigo Sõster on jalgpallifänni mahamurdmist õigustanud, sest too oli purjus ning hakkas väidetavalt turvatöötajatele vastu.

Meeskonna Facebooki lehel selgitab ettevõte, et paari nädala tagune vahejuhtum joobnud Tambetiga Viljandi noortemängul tõi kaasa vaidluse, milles jalgpalliliit ja turvafirma jäid eriarvamusele. "Osa fännide/arvamusliidrite arvamusega Tambetist kui heatahtlikust kohalikust kangelasest, kes kurjade turvatöötajate poolt represseeritud sai, me kuidagi nõustuda ei saanud," seisab turvaettevõtte selgituskirjas. "Turvatöötajad tegid oma tööd ja seda parima äranägemise järgi, mida antud situatsioon võimaldas."

Sakala fotograafi kaamerasilma ette jäi hetk, kui turvamehed olid mängu vaatama tulnud Tambet Tõnuristi staadioniväravate kõrvale maha surunud ning väänasid tema käsi.

Mängu videosalvestisest on näha, kuidas Tõnurist tuli tribüünile ning läks pingiridade ette talle omaselt tantsusamme tegema. Seejärel lähenes talle vasakult üks turvatöötaja ning kohe, kui turvamees oli Tõnuristi kõrvale jõudnud, hakkas too tantsusamme tehes tribüüni treppe pidi üles liikuma. Mingit dialoogi kahe mehe vahel ei tekkinud.

Seejärel kõndis Tõnuristile järele teine turvamees, kes enne trepist ülesjõudmist võttis tal keha ümbert kinni. Seejärel kadus kogu tegevus tribüüni varju, kuni paar minutit hiljem on näha, kuidas Tõnurist staadionilt välja toimetati.

Tõnurist ise rääkis, et turvamehed hüppasid talle sõna lausumata selga ning hakkasid teda maha väänama. Kähmluse käigus purunes tema sulejope ning ta viidi politseisse, kus tal tuvastati joove.

Turvafirma seletusel olevat aga Tõnurist turvameest rünnanud ning lubanud tal selja prügiseks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles