Starman ja STV lõpetasid telekanali PBK edastamise

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaabeltelevisioonioperaator Starman lõpetas esmaspäevast Vene telekanali Pervõi Baltiskii Kanal (PBK) edastamise.


Starman põhjendas kanali edastamise lõpetamist sellega, et Vene telekanalite vahendaja nõutav 300-protsendiline hinnatõus pole talle vastuvõetav, kirjutab uudisteagentuur BNS.

PBK asendatakse Starmani klientide programmivalikus teiste venekeelsete kanalitega. Viljandis ning maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv võrgus näevad vaatajd nüüdsest selle asemel kanalit NTV Mir.

Starmani võrguarendusdirektori Indrek Ildi sõnul oli ettevõte sunnitud PBK edastamise lõpetama, sest läbirääkimisi Vene telekanaleid vahendava mittetulundusühinguga Balti Autorite ja Leviliit pole saatnud edu.

«Majanduslangust arvesse võttes pole nii suur hinnahüpe mingilgi viisil põhjendatav, sest saab tulla ainult televaatajate rahakoti arvelt. Balti Autorite ja Leviliit pole meie ettepanekutega nõustunud ega ka mingeid kompromisslahendusi pakkunud. Seetõttu oleme sunnitud asendama PBK Starmani võrkudes teiste venekeelsete telekanalitega,» lisas ta.

Eile teata kaabeltelevisioonioperaator STV, et lõpetab sarnaselt Starmaniga Vene telekanali Pervõi Baltiskii Kanal (PBK) edastamise; samas jätkab PBK näitamist oma klientidele Elion.

STV teatas esmaspäeval oma koduleheküljel, et lõpetas ajutiselt PBK transleerimise, kirjutab BNS.

«Väljalülitamine on tingitud mitmekordse telekanali esindajate poolt nõutava transleerimistasu suurenemisega,» märkis ettevõte. Samas läbirääkimised jätkuvad.

«Elion jätkab PBK näitamist. Selle aluseks on leping Balti Autorite ja Leviliiduga,» ütles BNS-ile Elioni avalike suhete juht Lilian Viirma

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles