Algab Sakala joonistusvõistlus "Mina märkan"

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Joonistusvõistlus "Mina märkan" tuleb taas.
Joonistusvõistlus "Mina märkan" tuleb taas. Foto: Sakala

Ajaleht Sakala kuulutab taas välja eelkooliealiste laste joonistusvõistluse "Mina märkan", et arendada laste loovust, tunnustada parimaid ideid ja õpetada märkama meid ümbritsevat igapäevaelu ka selliste nurkade alt, mille peale täiskasvanud inimene enam ei pruugi tulla.

Võistlusel on oodatud osalema kõik Viljandimaa eelkooliealised lapsed nii kodudes kui ka lasteaedades.

Pakume välja 14 teemat ja iga lasteaed saab ühe teema kohta esitada kuni 10 joonistust (kokku siis maksimaalselt 140 joonistust). Selle valiku palume teha lasteaial endal. Samuti palume joonistada töid iga teema kohta. Kui lasteaed on väike ega jõua kõiki teemasid rühmade vahel ära jagada, võib loomulikult esitada ka väiksema arvu teemade kohta.

Ka kodused lapsed saavad võistlusel osaleda, isegi siis, kui nad on lasteaia vahendusel ühe töö juba esitanud. Kuid väike piirang on sealgi: iga laps võib saata ühe töö ühe teema kohta, kokku siis 14 tööd.

Joonistusi võib hakata saatma kohe, kuid võistlus kestab 25. oktoobrini, mil võtame vastu veel viimased joonistused. Joonistused palume lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Sakala toimetusse aadressil Tartu tänav 8, 71020 Viljandi märgusõnaga "Mina märkan". Joonistuse tagumisele poolele peab olema lisatud lapse nimi, vanus, lapsevanema, hooldaja või õpetaja nimi allkirjaga, kontaktandmed (kodune aadress, telefoninumber) ning töö pealkiri. Võidutöö joonistajatele saadame nimelise kutse tänuüritusele postiga koju. Kui töö laekub lasteaia kaudu, tuleb lisada lasteaia, rühma ja õpetaja nimi. Soovi korral võib juurde panna lühikese selgituse pildil kujutatu paremaks mõistmiseks.

Et tahame arendada laste loovust ja leidlikkust, siis joonistusvahenditele me piiranguid seadma ei hakka. Võib kasutada vildikaid, värvipliiatseid, guašše, akvarelle, rasvakriite ja muud. Tähtis on, et pilt oleks joonistus, mitte liimitud või muul moel kokku sobitatud kollaaž.

Et vahvamad tööd jõuavad kalendrisse, on tähtis, et joonistus oleks laiupidi (horisontaalis) ja A4 formaadis.

Kõik laekuvad tööd jõuavad suure vaatajaskonna ette Sakala digilehte ja iga teema parimad tööd valitakse aasta lõpus ilmuvasse Sakala kalendrisse. Kalender jõuab iga ajalehe Sakala tellijani 20. detsembril koos lehega. Vabamüügile kalender ei lähe.

Teemad

Kalendri esikülg

"Sakala jõulukaart"

Jaanuar

"Mõnus soe kodu"

Veebruar

"Talvised teehooldustööd tuleviku lumesahaga"

Märts

"Minu pere köögis lõbusalt kokkamas"

Aprill

"Minu parim reisikaaslane"

Mai

"Mina oskan aidata sõpru ja peret"

Juuni

"Vanaema sünnipäev"

Juuli

"Maitsvad puuviljad ja juurviljad koduaiast"

August

"100 aastat kutseharidust Vana-Võidus"

September

"Meie pere läheb kooli"

Oktoober

"Töökas traktor"

November

"Metsamasinad"

Detsember

"Maja nagu vaja"

Kalendri tagumine külg

"Minu esimene hoiupõrsas"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles