Heimtali koolistaadioni ehitusel hukkus inimene (3)

Copy

Heimtali koolistaadioni ehitusel varises esmaspäeva ennelõunal sisse umbes neli meetrit sügav kraav. Õnnetuses hukkus üks inimene ning üks sai vigastada. Prokuratuuri teatel oli hukkunu viiekümnendates aastates Eesti kodanik.

Päästjad said veidi enne keskpäeva teate, et Viljandist kümmekond kilomeetrit eemal Heimtalis on ehitusel toimunud varing ning viga võib olla saanud kaks inimest. Kokkuvarisenud sügavas kraavis hukkus mees, kes oli õnnetuse ajal kraavi põhjas ning jäi täielikult mulla alla. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et mehe otsimine ja väljakaevamine nõudis veidi üle poole tunni.

Teine mees oli õnnetuse ajal kõrgemal. Tema pea jäi mulla alt välja ning teda asusid esimesena abistama kaastöölised. Päästjatel õnnestus kannatanu elusalt kraavist välja kaevata ning ta anti üle kiirabitöötajate, sest muljumise tagajärjel oli ta saanud vigastusi.

Prokuratuur alustas Heimtalis juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb tööhutusnõuete eiramist. Prokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et kui inimene kaotab tööülesandeid täites oma elu, siis peab prokuratuur kindlasti juhtunut uurima ja kindlaks tegema, mis nii tõsise õnnetuseni viis.

Seda, kas ja milliseid tööohutusnõudeid rikuti, ei saanud prokuratuur kolm tundi pärast traagilist õnnetust öelda. Juhul kui antud kriminaalasjas mõistetakse süüdi mõni inimene, võib teda karistada kuni viie aasta pikkuse vangistusega. Juhul kui süüdi mõistetakse ehitusfirma, siis on karistuseks rahatrahv.

2009. aastal hukkus Mustlas olnud kraavivaringus üks mees ning teine pääses lahtise jalaluumurruga. Kohtueelsel uurimisel selgus, et kolme meetri sügavuses kraavis puudus toetus. Kriminaalasjas esitati süüdistus nii töid teinud ettevõttele Teede REV-2 ning ettevõtte objekti- ja projektijuhile.

Kohtuotsusel karistati firmat rikkumise eest 6400-eurose trahviga ning mõlema kohtu alla antud mehe osas aga lõpetati süüdistus avaliku menetlushuvi puudumise ning väikese süü tõttu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles