Viljandi kitarrifestival toob lavale kitarrimaailma paremiku

Sakala
Copy
Viljandi kitarrifestivali peetakse 12. korda.
Viljandi kitarrifestivali peetakse 12. korda. Foto: Rene Jakobson

Homme, 8. oktoobril saab avatakti 12. Viljandi kitarrifestival, mis toob kokku kitarrimaailma tipud ja hinnatud Eesti muusikud. 

Festivalinädalal on 16 kontserti ning üles astub 49 muusikut kümnest riigist. Peaesinejad on Yamandu Costa koos Tallinna Kammerorkestriga, keda juhatab Risto Joost, Martin Taylor ja Ulf Wakenius ning Jonathan Kreisberg ja Nelson Veras.

Ameerika muusik ja helilooja Jonathan Kreisberg ütles, et Viljandi kitarrifestival on legendaarne koht, kuhu tulevad kokku muusikud ja muusika kuulajad. "Mul on suur au ja olen õnnelik, et saan teist korda sellest osa võtta. Mulle meeldis väga paari aasta tagune esinemine oma kvartetiga ja ootan juba, et tulla tagasi projektiga "Kreisberg meets Veras",” rääkis Kreisberg.

Lisaks annavad festivalil unustamatu kontserdi Manish Pingle Indiast, Eestis resideeruv ameeriklane Brian Melvin, Martin Taylor Suurbritanniast, Ulf Wakenius Rootsist, Joscho Stephan Saksamaalt, Donato D'Antonio Itaaliast, Sandor Szabo Ungarist ning Eesti põhjanaabrite kitarrilegendid Teemu Viinikainen, Petri Krzywacki ja Varre Vartiainen. 

Üles astuvad ka tuntud Eesti artistid Robert Jürjendal, Andre Maaker, Jaak Sooäär Electric Quartet, Laura Junson ja Erko Niit, Tiit Peterson ning noored kitarrimängijad. Festivali avakontsert tuuakse publikuni koostöös Eesti Jazzliiduga ning esinejaks on eelmise aasta Tiit Pauluse nimelise kitarrimängija preemia laureaat Jaanis Kill. 

Festivaliõhtud saadetakse ühiselt öhe vinoteegis Mulks, kus leiavad aset jämmid. Seal avaneb sageli võimalus kohtuda Viljandi kitarrifestivali esinejatega ning näha neid avanemas täiesti uuest küljest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles